Muğla'da Roma Dönemine Ait Lahitte 6 İskelet Bulundu - Son Dakika
Güncel

Muğla'da Roma Dönemine Ait Lahitte 6 İskelet Bulundu

Muğla\'da Roma Dönemine Ait Lahitte 6 İskelet Bulundu

Milas'ta altyapı çalışmaları sırasında bulunan lahit mezardan aynı aileden oldukları tahmin edilen 6 kişiye ait iskelet ve süs eşyaları bulundu.

01.07.2014 10:14

Muğla Büyükşehir Belediyesi adına özel bir firma tarafından Milas'ta yürütülen altyapı çalışmaları sırasında Roma dönemine ait lahit mezarda 6 iskelet, 13 gözyaşı şişesi, 1 çift küpe ve 1 ayna bulundu.

Cumhuriyet Mahallesi Namık Kemal Sokak'ta çalışma yürüten ekipler, iş makinesiyle kazı yaptığı sırada lahit kapağına rastladı. Haber verilmesi üzerine gelen Milas Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü ekipleri, mezarda kurtarma kazısı yaptı. Roma dönemine ait olduğu belirlenen mezarda aynı aileden oldukları tahmin edilen 6 kişiye ait iskelet kalıntıları, 13 gözyaşı şişesi, 1 çift küpe ve 1 ayna bulundu. Arkeologlar, eserleri kurtarma çalışmasının ardından Müze Müdürlüğüne götürdü.

Milas Kaymakamı Fuat Gürel, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede yürütülen altyapı çalışmaları sırasında çok sayıda tarihi esere rastlandığını hatırlattı. Gürel; "Müze Müdürlüğü görevlilerimiz alanda yaptıkları incelemede bir lahit mezar buldular. Mezarda hemen kurtarma çalışması başlatıldı. Çıkarılan eserler korunmak üzere Milas Arkeoloji Müzesi'ne götürüldü. Korunması için gereken neyse yapılacak. İlçemiz köklü tarihi olan bir yer" diye konuştu.

Altyapıda görevli İnşaat Mühendisi Gökhan Güneş de iş makinesinin sert bir cismi belirlemesinin ardından çalışmaları durdurduklarını ifade ederek, "Makineyle kazı yaptığımız esnada operatörün sert bir cismi belirlemesi üzerine bunun tarihi bir mezar kapağı olduğunu gördük. Müzede görevli arkadaşlar hemen gelerek kurtarma çalışması yaptılar. Mezardan 6 iskelet, gözyaşı şişeleri, ayna, takı gibi cisimler çıktı. Bizim için heyecan verici bir gelişme oldu"dedi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muğla'da Roma Dönemine Ait Lahitte 6 İskelet Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement