Muğla İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2017 yılı Şubat ayı toplantısı, Vali Amir Çiçek başkanlığında yapıldı.
Valilik 75. Yıl Salonu'ndaki toplantının açılışında konuşan Çiçek, kurumların birbiriyle irtibat halinde olması gerektiğini vurgulayarak, Muğla'da hangi sektörde hangi iş gücü ihtiyacı varsa o alan için kursların açılması gerektiğini söyledi.
Çiçek, Muğla'nın istihdam sağlamada Türkiye üçüncüsü olduğunu 2017 yılında hedefin ise Türkiye birinciliği olduğunu kaydetti.
Muğla'da girişimcilik programına özellikle ağırlık verdiklerini belirten Çiçek. "Girişimcilik programında bin 288 kişiye ulaşarak 223 bin 667 lira ödeme yaptık. Mesleki eğitim kurslarımızdan ise bin 522 kişi faydalandı. Buraya da 944 bin 562 lira kaynak aktarıldı." dedi.
Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında da önemli çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Çiçek, "Bu alanda ise 4 bin 458 kişi istihdam ettik. 41 milyon 607 bin 60 lira ödeme yaptık. 725 kişi hala çalışıyor. Biz bu sayıyı inşallah önümüzdeki aylarda çoğaltacağız. Hedefimiz yıl içinde 7 bin kişiye destek vermek." diye konuştu.
Özel sektörde de işe yerleştirme konusunda öncülük yapıldığını vurgulayan Çiçek, şunları söyledi:
"Özel sektörde işe yerleştirmeyi biz sağlamaya çalıştık. Bizim uzmanlarımız özel sektör temsilcileri ile görüşüp, hangi nitelikte, hangi durumlarda özelliklere sahip kişiler lazım araştırmasını yapıyor. Çalışma ve İş Kurumuna müracaat etmiş gençler arasından o işe uygun olanlar tespit ediliyor ve özel sektör ile iş arayanlar arasında bir diyalog kurulması sağlanıyor. Böylelikle 10 bin 556 kişinin de iş bulmasına vesile olduk."
İŞKUR tarafından işbaşı eğitim programları ile bin 701 kişinin işbaşı eğitimi aldığını anlatan Vali Çiçek, Muğla'da turizm, tarım, enerji ve hizmet sektöründe kalifiye eleman çalıştırıldığı takdirde ekonomik girdilerin daha iyi sonuç vereceğini dile getirdi.
İŞKUR'un yürüttüğü proje ve çalışmalar sayesinde Muğla'nın istihdamda Türkiye üçüncüsü olduğunu anlatan Çiçek, "İşbaşı eğitim programlarında 81 il içinde Türkiye üçüncüsü olduk. İnşallah bu yıl içinde işbaşı eğitimde Türkiye birincisi olmaya adayız. İl İstihdam Kurulumuzun aldığı kararlar güzel sonuçlar verdi." dedi.
İŞKUR Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli ise Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre Muğla'da 70 bin kişinin sektörde hizmet verdiğini söyledi.
Özel sektöre bu anlamda büyük destek verdiklerine işaret eden Sarıyerli, "32 milyon lira doğrudan turizm işletmelerimize destek olduk. İşbaşı eğitim programımıza katılan 6 bin 669 vatandaşımızın 3 bin 300'ü kalıcı istihdama dönüştü. 36 ay boyunca işveren katılım payının 300 lirasını devlet ödüyor. Kalıcı istihdam 3 bin 314'e ulaştı. Bunlar çalışmaya devam ettikleri sürece her ay ve 36 ay boyunca her işçi için 300 liralık katkıyı biz vereceğiz. Bu da ayrıca bir teşviktir." diye konuştu.
Son Dakika › Güncel › Muğla İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?