Mültecilerin Direnişi Sekizinci Gününde - Son Dakika
Güncel

Mültecilerin Direnişi Sekizinci Gününde

Mültecilerin Direnişi Sekizinci Gününde

Berlin'de kaldıkları okul binasını tahliye etmeyi reddeden 40 kadar mültecinin direnişi sürüyor.

01.07.2014 19:33

Almanya'nın başkenti Berlin'de 40 kadar mültecinin, yaşadıkları binanın boşaltılmak istenmesine karşı çatıda sürdürdükleri direniş sekizinci gününe girerken, polis, mültecilere destek veren protestoculara biber gazı ile müdahale etti.

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg semtinde bulunan Gerhart Hauptman Okulu'nun çatısına çıkan yaklaşık 40 mülteci, okulun etrafını ablukaya alan polisin okulun boşaltılması için baskın düzenlemesi durumunda çatıdan atlayacakları veya çatıyı ateşe verecekleri tehdidinde bulunuyor. Polis, okulun çevresindeki sokakları kapatarak gazeteciler dışında kimseyi okulun bulunduğu bölgeye almıyor.

Friedrichshain-Kreuzberg Belediyesi bugün aldığı kararda, polise okulu boşaltmak için yetki verdi. Berlin Polis Sözcüsü Stefan Redlich, mültecilerle pazarlıkların sürdüğünü, ölçülü şekilde davranacaklarını kaydetti.

Öte yandan polisin okulu boşatılmasına karşı çıkan çoğu sol görüşlü protestocu, okulun bulunduğu çevrede yer yer izinsiz oturma eylemi yapıyor. Eylemciler, mültecilere oturma izini verilmesi için ve polis şiddetine karşı sloganlar atıyor. İzinsiz oturma eylemini sonlandırmak için polis, birbirinin kollarına girerek kenetlenen protestoculara müdahale ediyor ve caddede oturdukları yerden zorla kaldırıyor. Polis, müdahale sırasında biber gazı kullanıyor. Çevrede bulunan ve eylemcilere destek veren kişiler ise polisi protesto ediyor.

2012 yılında önce Kreuzberg'deki Oranienplatz meydanında çadır eylemine başlayan, ardından da bir bölümü Gerhart Hauptman Okulu'nun eski binasına yerleşen mültecilere oturum hakkı ve çalışma izni verilmesini talep eden yaklaşık 40 kişinin, okul binası işgali sürüyor. Gerhart Hauptmann Okulu'nda sadece tek banyo olması nedeniyle 25 Nisan'da banyo sırası nedeniyle çıkan kavgada bir kişi ölmüştü. Okulda kalan 200 kadar mültecinin büyük bir bölümü başka yurda yerleşmeye ikna olurken, kalan 40 kişi direnişini sürdürüyor. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mültecilerin Direnişi Sekizinci Gününde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement