Muradiye'de Oynarken Dereye Düşen Çocuk - Son Dakika
Güncel

Muradiye'de Oynarken Dereye Düşen Çocuk

Muradiye\'de Oynarken Dereye Düşen Çocuk

İlçeye bağlı Balaklı köyünde yüzeyi buz tutan Bendimahi Çayı üzerinde oynarken buzun kırılmasıyla suya düşen 12 yaşındaki Gıyasettin Bedirhanoğlu'nun bulunması için 5 gün önce başlatılan arama çalışmaları bugün de sürdü.

01.01.2013 17:39

Van'ın Muradiye ilçesinde, oynarken dereye düşerek kaybolan çocuğun bulunması için başlatılan çalışmalara, olumsuz hava koşulları nedeniyle son verildi

İlçeye bağlı Balaklı köyünde yüzeyi buz tutan Bendimahi Çayı üzerinde oynarken buzun kırılmasıyla suya düşen 12 yaşındaki Gıyasettin Bedirhanoğlu'nun bulunması için 5 gün önce başlatılan arama çalışmaları bugün de sürdü.

Jandarma Genel Komutanlığı Su Altı Arama Tim Komutanlığı ile Van Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Birliği ekiplerince yürütülen çalışmalarda, yüzeydeki buzları kırarak suya giren ekipler, saatlerce Bedirhanoğlu'nu aradı.

Ekiplerin, akşam saatlerine kadar sürdürdüğü çalışmalarda Bedirhanoğlu'na ait herhangi bir bulguya rastlanamadı.

Arama çalışmalarını takip eden Muradiye Kaymakamı Erol Tanrıkulu, olumsuz hava şartları nedeniyle bugün itibarıyla çalışmalara ara verildiğini belirterek,

"Hava koşulları düzelince çalışmalarımız yeniden devam edecek" dedi.

Tanrıkulu, arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları zor şartlarda sürdürdüğünü bildirerek, şunları kaydetti:

"Van Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı Su Altı Arama Tim Komutanlığı'na bağlı ekipler, 5 gün boyunca çok zor şartlarda çalışmalarına devam etti. Buna rağmen maalesef çocuğumuza ulaşamadık. Hava koşulları çok soğuk, buzu kırıyorsunuz ve kırılan buz tekrar eski halini alıyor. Bu şartlarda çocuğumuza ulaşmamız çok zor. Türkiye'nin en uzman ekibiyle yürütülen çalışmalarda bile hava koşulları nedeniyle bir sonuca varamadık. Bu nedenle arama çalışmalarına ara vermek zorunda kaldık.

Aileye tekrar 'geçmiş olsun' dileklerimi iletiyorum. Allah sabırlar versin. Aileye manevi desteklerimiz devam edecek. Aklınızda şüphe oluşturacak herhangi bir konu olursa bizimle muhakkak paylaşın. Çocuğumuzu bulmak için elimizden ne gelirse yapacağız."

Muhabir: Seracettin Seçkin

Yayıncı: Levent Harman - VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muradiye'de Oynarken Dereye Düşen Çocuk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement