"Mürekkepten" Sergisi Kapsamında Konuşma Etkinliği - Son Dakika
Güncel

"Mürekkepten" Sergisi Kapsamında Konuşma Etkinliği

"Mürekkepten" Sergisi Kapsamında Konuşma Etkinliği

Pera Müzesi'nin düzenlediği "Mürekkepten: Çin Güncel Sanatından Yorumlamalar" sergisi kapsamında akademisyen ve küratör Beth McKillop, "Çin'de Mürekkep" başlıklı bir konuşma gerçekleştiriyor.

19.04.2019 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pera Müzesi Oditoryumu'nda düzenlenen etkinlikte McKillop, Çin sanatında mürekkebin fiziksel özelliklerini inceleyecek, yapım ve kullanım biçimleri üzerine düşünceler sunacak.

Pera Müzesi, Çin güncel sanatından bir kesiti izleyiciyle buluşturan "Mürekkepten: Çin Güncel Sanatından Yorumlamalar" sergisi kapsamında düzenlediği konuşma etkinliklerine bir yenisini ekliyor. Bu kez Victoria ve Albert Müzesi'nden araştırmacı, akademisyen ve küratör Beth McKillop'u ağırlayacak olan konuşma programı, Çin mürekkep sanatına odaklanıyor.

Konuşmasında, Çin'de geçmişten bu yana farklı zamanlarda üretilmiş mürekkeplerin fiziksel özelliklerini inceleyecek olan Beth McKillop, günümüze ulaşmış bazı çarpıcı mürekkep bloğu örneklerine ve onları çevreleyen hikâyeler ile anekdotlara bakarak, sergide yer alan 21. yüzyıl sanatçılarının yapıtlarına dair tarihsel bir bağlam sunacak. Pera Müzesi Oditoryumu'nda, 26 Nisan Cuma günü saat 18.30'da başlayan etkinlik, ücretsiz izlenebilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Mürekkepten' Sergisi Kapsamında Konuşma Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement