MÜSİAD İzmir'den "İşadamı - Akademisyenler İşbirliği" - Son Dakika
Güncel

MÜSİAD İzmir'den "İşadamı - Akademisyenler İşbirliği"

MÜSİAD İzmir\'den "İşadamı - Akademisyenler İşbirliği"

MÜSİAD İzmir Şubesi ev sahipliğinde düzenlenen dost meclisi toplantısına İZDAM - İzmir Düşünce ve Araştırma Merkezi üyeleri konuk oldu.

03.01.2015 10:41

"İşadamı-Akademisyenler İşbirliği" konulu akşam yemeği ve toplantı İzmir Park - İzmir Ülkü Yarış Pisti Sosyal Tesisleri'nde düzenlendi.

Toplantıya MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, İZDAM – İzmir Düşünce ve Araştırma Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Baki Can, İzmir Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu, Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, İzmir Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Sabri Tekir, İzmir Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, Katip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Turan Gökçe, İZDAM ve MÜSİAD üyeleri katıldı.

Toplantıda ev sahibi olarak açılış konuşmasını gerçekleştiren MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, "Her ay mutat olarak düzenlediğimiz konferans, seminer gibi toplantılar kapsamında siz değerli dostlarımızla bir araya gelmekteyiz. Bu toplantımızda da İZDAM-İzmir Düşünce ve Araştırma Merkezi üyesi akademisyen dostlarımızla bir arada olmaktan dolayı mutluyuz.

MÜSİAD'ın 'Yüksek ahlak – İleri teknoloji' düsturunun, 25 yıl öncesinden bugünlere ışık tutan vizyonunun daha iyi anlaşıldığı bir dönemde, Ülkemizin 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alması hedefi kapsamında İşadamı - Akademisyenler İşbirliği'ni çok önemsiyoruz. Bizler işadamları olarak sermaye ve cesaretimizi, sizlerin de bilgisini bir araya getirdiğimizde çok daha bereketli sonuçlar elde edeceğimize inanıyoruz" dedi.

Her başlangıcın gelecek için yeni ümitler olduğunu söyleyen Ülkü: "Yeni ümitler için de başlamak önemlidir. Ancak başlanılan bir faaliyet veya bir işi devam ettirerek geliştirerek sürekliliğini sağlamak daha da önemlidir. Akademisyen hocalarımızla işadamlarımızın güzel proje ve açılımlarda buluşmak üzere bir araya geldiğimiz bu toplantımızda birlikte işbirliğinin temellerini atarak başlangıç yapmış bulunmaktayız. Toplantımızın hayırlı olmasını diliyor, katılımınızdan dolayı tekrar teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Daha sonra toplantıda İZDAM İzmir Düşünce ve Araştırma Merkezi hakkında tanıtım yaparak bilgiler veren İZDAM Başkanı Yrd. Doç. Dr. Baki Can: "İZDAM olarak 2013 Şubat ayında faaliyetlerimize başladık. Kurucularımız Ege, Dokuz Eylül, Katip Çelebi, Celal Bayar, İzmir ve Yaşar Üniversitelerinden akademisyenlerden oluşmaktadır. İZDAM, Toplumun ihtiyaçları doğrultusunda eğitim, araştırma faaliyetleri ve bilimsel çalışmalarla Türkiye'nin gelişimine katkı sağlayarak, sanayi ve özel sektörle projeler yürütmek; teknik, idari ve sosyal açıdan ortaklıklar kurmak önceliklerimiz arasındadır" dedi.

Son olarak kürsüye gelen İzmir Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Sabri Tekir bugün ve geleceğe yönelik muhtemel ekonomik gelişmeler hakkında sunum gerçekleştirdi.

Saygılarımızla,

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel MÜSİAD İzmir'den 'İşadamı - Akademisyenler İşbirliği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement