Müslüman Ülke Tacikistan'da Arapça İsme Yasak Geliyor - Son Dakika
Güncel

Müslüman Ülke Tacikistan'da Arapça İsme Yasak Geliyor

Müslüman Ülke Tacikistan\'da Arapça İsme Yasak Geliyor

Tacikistan'da kamusal alanda başörtüsü ve sakal yasağından sonra şimdi de çocuklara Arapça isim konulması yasaklanıyor.

09.05.2015 11:57  Güncelleme: 12:36

Tacikistan lideri İmamali Rahman, çocuklara Arapça isim verilmesinin yasaklanmasını öngören bir kanun hazırlanması için talimat verdi. Tacikistan'da kamusal alanda başörtüsü ve sakal yasağından sonra şimdi de çocuklara Arapça isim konulması yasaklanıyor.

Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, ülke meclisine yeni doğan çocuklara Arapça isim konulmasının yasaklanmasını öngören bir kanun hazırlanması için talimat verdi.

İSLAM BÜYÜKLERİNİN İSİMLERİ ARTINCA...

Tacikistan Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada hazırlanan kanunun tüm yabancı dillerdeki isimlerin yasaklanmasını içerdiği belirtildi. Açıklamada kanunun yürürlüğe girmesi halinde Arapça isimlerin yanında yabancı dildeki çiçek isimlerinin de çocuklara verilemeyeceği kaydedildi. Ancak kanunun daha çok son dönemlerde artan Arapça, özellikle İslam büyüklerinin isimlerinin çocuklara verilmesinin engellenmesi için çıkarıldığı yorumları yapılıyor.

Kanunda ayrıca Adalet Bakanlığı'nın çocuğuna isim vermekte zorlanan aileler için isim listesi hazırlayacağı da belirtiliyor.

ÜLKENİN YÜZDE 98'İ MÜSLÜMAN

Kanun tasarısı şimdiden yüzde 98'i Müslüman olan ülkede tepkilere neden oldu. Muhalifler kanunların geriye yürümeyeceğini fakat yasanın yürürlüğe girmesi halinde kendisi de Arapça bir isme sahip olan ülke lideri İmamali Rahman'ın adını değiştirmesi gerektiğini ifade ediyor.

İslam'a ve Müslümanlara yönelik ciddi baskıların olduğu ülkede 18 yaşından küçüklerin camiye girmesi, erkeklerin kamusal alanda sakallı olması, kadınların ise başörtüsü giymesi yasak durumda.

(Kaynak: EuroAsianet)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Müslüman Ülke Tacikistan'da Arapça İsme Yasak Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (33)

  • 47: CHP VE HDP modeli 8 17 Yanıtla
  • Suraka: Dinsiz imansız zihniyet heryerde aynı... Cehenneme çok adam lazım. Nede olsa en fazla 70 sene pisliklerini yapabilirler. 8 12 Yanıtla
  • Bülent Ecevit : Helal olsun Arap ismini çoktan biz yasaklamıştık yüzyıl sonra geri geldi 13 6 Yanıtla
  • Aye: Tr ye de gelsin bu sistem 11 7 Yanıtla
  • YOZGAT'LI KAĞAN: BİR TÜRK DÜNYAYA BEDELDİR. YAŞASIN GERÇEK TÜRKLER, REHBERİMİZ BOZ KURT TUR. DAĞ TAŞ İSİMLERİ ÖZ İSİMLERİMİZDİR. CENK, CUNK VE TOLGA MOLGA GERÇEK İSİMLERİMİZDİR. BİZLER TÜRKÜZ ÖZÜMÜZ BUDUR. 7 10 Yanıtla
  • elif: Işte böyle adam olun, azerbaycan gibi modern bir ülke olun....kültürümüze sahip çıkalım 11 6 Yanıtla
  • ÇARIKLI: BİZİM YOBAZLAR TA EMEVİDEN BERİ İSLAM DİYE ARAP KÜLTÜRÜNÜ GÜZEL KÜLTÜRÜMÜZÜN İÇİNE POMPALADILAR. . ÖYLE BİR HAVA YARATTILAR Kİ ARAPÇA DA ARAP İSİMLERİ DE GÜYA KUTSAL. . HALBUKİ TAM TERSİ. . O 500 LÜ YILLARDA ARABİSTANDA KIZLARINI ÇÖLE GÖMEN, TUVALETİNİ ÇÖLE YAPAN, KATLİAM YAPAN, PİSLİK İÇİNDE YAŞAYAN ARAPLARIN DA ADLARI AHMET, MEHMET, ALİ, OSMAN, FATMA, AİŞE VB İDİ. . BU İSİMLER KUTSAL DEĞİLDİR. . ARAP ALFABESİ DE KUTSAL DEĞİLDİR. . MAALESEF BİZİM YOBAZ TAKIMI BU İSİMLERİ BİLE KUTSUYORLAR. . 10 7 Yanıtla
  • türkoglu: BÖYLE BİR ÜLKEDEN NE BEKLENİR...DEMOKRASİ YOK...KOYU BİR SOSYALİZMIN ETKISINDE... 4 12 Yanıtla
  • turkoglu: Zaten komünizmin etkisindeler 10 5 Yanıtla
  • İsmail : Recep , el at abiciğim oraya 7 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement