Müslümanlar İçin Dubai'ye Taze Organik Tavuk İhracatı - Son Dakika
Güncel

Müslümanlar İçin Dubai'ye Taze Organik Tavuk İhracatı

Müslümanlar İçin Dubai\'ye Taze Organik Tavuk İhracatı

Samsun'da organik tavuk, yumurta, kırmızı et ve süt üretimi yapan bir firma, 6 aydır Dubai'ye taze organik tavuk ihraç ediyor.

26.04.2014 12:58

Samsun'da organik tavuk, yumurta, kırmızı et ve süt üretimi yapan bir firma, 6 aydır Dubai'ye taze organik tavuk ihraç ediyor. Firma sahibi Mahmut Aydın, Bizim gönderdiğimiz helal ve organik ürün sertifikalı bu tavukları Dubai'deki Müslümanlar da tüketebiliyor dedi.

Samsun'un Bafra İlçesi'nde 2003 yılında organik tarımsal ürün üretmek için kurulan Yeşil Küre Organik Ürünler Tarım Hayvancılık A.Ş., Türkiye'deki organik tavuk üretiminin yüzde 70'ini gerçekleştiriyor. Türkiye'de organik tavuk üreten 3 firmadan biri olan Samsunlu işadamı Mahmut Aydın'a ait firma, 6 ay önce Dubai'ye taze organik tavuk ihraç etmeye başladı. Ayda 1 ton organik tavuk Dubai'ye İstanbul aktarmalı uçakla 12 saat süren yolculuk sonrasında gönderilmeye başlandı. Türk parası değeriyle Dubai'de kilosu 43 liradan satılan organik tavukları, özellikle lüks restoranların tercih ettiği belirtildi.

Yılda 1 milyon tavuk üretimi yaptıklarını söyleyen Mahmut Aydın, Dubai'de bugüne kadar Almanya, Fransa, İngiltere'den gelen taze organik tavuklar daha çok buradaki Avrupalı ve Amerikalı zenginler tarafından tüketiliyordu. Şimdi bizim gönderdiğimiz helal ve organik ürün sertifikalı bu tavukları Dubai'deki Müslümanlar da tüketebiliyor diye konuştu.

DONDURULMADAN İHRAÇ

Hedeflerinin Dubai'ye yaptıkları ihracat miktarını 3 yılda 40 katına çıkarmak olduğu söyleyen Mahmut Aydın, İlerleyen aşamada Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Japonya gibi ülkelere de organik tavuk ihracatı yapmayı planlıyoruz. Türkiye'de ilk defa taze tavuk ihracatını da biz gerçekleştirdik. Taze tavuk demek, tavuğun dondurulmadan 0 ve 4 derece ısıda gönderilmesi demektir. Samsun'dan uçakla gönderdiğimiz organik tavuklar ortalama 12 saatte Dubai'ye ulaşıyor dedi.

GDO'SUZ YEMLERLE BESLENİYORLAR

Aydın, tavukların içinde GDO bulunmayan organik yemlerle beslendiğini, dışarıda konaklamalı, yayılım alanı bulunan yerlerde yetiştirildiğini belirterek, En az 81 günden sonra kesim yapılabiliyor. Sertifikasyon kuruluşlarının ardından sertifika ile organik tavuk olarak satışa sunabiliyoruz ifadelerini kullandı.

KESİMHANEDE KADIN ÇALIŞANLAR AĞIRLIKTA

Firmada 115 kişinin çalıştığını kaydeden Mahmut Aydın, Bunlardan 21'i kesimhane bölümünde görev yapıyor. Kesimhanedeki personelimizin 19'u kadınlardan oluşuyor. Toplamda 40 kadın çalışanımız var. Özellikle üretimde kadın personeli de tercih ederek kadın istihdamına da destek olmaya çalışıyoruz diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Müslümanlar İçin Dubai'ye Taze Organik Tavuk İhracatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement