Doğudan batıya tüm büyük öğretilerin , bilginlerin işaret ettiği "kişinin içsel amacını gerçekleştirmenin" en kolay yolunun anlatıldığı kitapta gerçek mutluluk ve huzura kişinin kendini tanımasıyla ve içindeki beni keşfetmesiyle ulaşılabileceği anlatılıyor.
Tarkan Küçükaksu'nun deyimiyle "güçlü pratikler ile içsel amacınızı gerçekleştirme rehberi" olma niteliği taşıyan kitap, "Sorunu görmek", "Çözüm", "Pratikler ve Uygulamalar", "Karşılaşılan Problemler" ve "Ben Kimim?" başlıklı 5 bölümden oluşuyor.
Ünlü düşünür Mevlana'nın "Şu içinde bulunduğun tek anlık ömrünü fırsat bil ve onunla meşgul ol. Ne geçmişe üzül, ne gelecekten kork!" sözü ile "an"ın önemine dikkat çeken Küçükaksu, "Zihnin, egonun size sunduğu acı ve dramatik hikayelerden ancak sürekli şekilde ŞU "AN"la meşgul olarak çıkabilirsiniz. Hikayelerle meşgul olduğunuz sürece, yaptığınız sadece zihni daha çok beslemek olur. Zaten bütün bir hayat boyunca bunu beslemediniz mi? Mevlana, zihnin zaman çizgisinden ve egonun size sunduğu geçmiş üzüntülerinden ya da gelecek korku veya endişelerinden çıkmanızı, tüm dikkatinizi sahip olduğunuz tek anlık ömrünüze, yani şu "AN"a vermenizi öğütlemektedir" diyor.
Tarkan Küçükaksu, kitabında "huzur, barış ve mutluluk gerçekten gelecekte oluşacak koşullarla mı elde edilebilir? Geçmişe üzülmeden, gelecekten kaygı duymadan bir yaşam sürmek mümkün müdür? Çevremizdekileri yargılamadan güçlü ilişkiler kurabilir miyiz?" sorularına yanıt veriyor.
Okuyucularına farkındalık katacak olan kitabı kullanarak bilinçli insan olmaya yönelik ilk adımların atılabileceğini belirten Küçükaksu, kitabında "Bedensel hisler, bütünü görme, gülümseme, nefes farkındalığı, doğanın öğretmenliği, bedeni serbest bırakma" pratiklerine de yer veriyor. Kendinizi "bilinçliliğe" doğru taşımak için Destek Yayınları'ndan çıkan Özgürlüğe Giden Yol'a kulak verin.
Son Dakika › Güncel › Mutluluk ve Huzur İçin Bir Rehber: 'Özgürlüğe Giden Yol' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?