Ajans hizmet binasında yapılan imza törenine Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Osman Şimşek, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün katıldı. Toplam bütçesi 649.418,54 TL olan üç proje için Trakya Kalkınma Ajansı 529.264,12 TL destek verecek.
Çerkezköy Meslek Yüksekokulu'nda uygulanacak proje ile okul bünyesinde İtfaiyecilik, İş Güvenliği ve Arama-Kurtarma Eğitim, Uygulama ve Araştırma Eğitim Merkezi kurulacak. Bölgenin sanayi altyapısının geliştirilmesi amacıyla kurulacak olan yangın, iş güvenliği ve arama kurtarma eğitim merkezi bölgenin rekabet gücünün arttırılması ve özel sektör ile üniversitenin ortak bir noktada işbirliği içerisinde hareket etmesini amaçlıyor. Proje ile oluşturulacak merkezden Çerkezköy Meslek Yüksekokulu'nda İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programlarında öğrenim gören 200 öğrenci ile NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Makine ve İnşaat Mühendisliği Bölümlerinden 180 öğrenci, bölge belediyeleri itfaiye birimleri, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, Veliköy ıslah Organize Sanayi Bölgesi ile Çerkezköy, Çorlu ve Lüleburgaz yöresinde faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının itfaiye birimleri, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde yer alan firmaların çalışanları, Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü sivil savunma ekipleri yararlanacak. Proje sonunda Sivil Savunma, İtfaiyecilik ve İş güvenliği alanında düzenli ve sistematik eğitim veren, uygulama altyapısına sahip bir merkez oluşturulacak, bu merkezde yılda ortalama 380 öğrenci ve (50 x 10) 500 kamu ve özel kuruluşların itfaiye ve sivil savunma ekiplerine mesleki eğitim verilecek. Toplam bütçesi 367.576 TL olan projenin 275.682 TL'si Trakya Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilecek.
Çorlu Meslek Yüksekokulu'nda uygulanacak olan "Okulumda Mutluyum" projesi ile bedensel engelli öğrencilerin yüksek öğrenim almalarını sağlamak ve eğitim alan tüm öğrencilerin sosyo-kültürel düzeylerini arttırmak amaçlanıyor. Proje kapsamında okulda bulunan 2 binaya engelli asansörü yapılacak, 2 spor sahası engellilerin spor yapmasına ve müsabaka izlemesine uygun hale getirilecek, yapılacak aynalı oda ile engellilerin tiyatro, modern dans ve halk oyunları öğrenmeleri teşvik edilecek, bahçede bir satranç köşesi ve bilgisayar laboratuarı oluşturulacak. Ayrıca proje kapsamında kantin, bahçe ve diğer sosyal alanlar arasında engellilerin kolayca geçişini sağlayacak düzenlemeler yapılacak. 248.409,94 TL'ye mal olacak projenin 223.567,21 TL'si TRAKYAKA tarafından karşılanacak.
Namık Kemal Üniversitesi'nin üçüncü projesi de Malkara Meslek Yüksekokulu tarafından uygulanacak olan "DUYARSAM UNUTURUM, GÖRÜRSEM HATIRLARIM, YAPARSAM BİLİRİM" adlı proje oldu. Toplam bütçesi 33.432,60 TL olan projenin 30.014,91 TL'si Trakya Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilecek. Projenin amaçları arasında Turizm uygulama laboratuvarı kurarak, turizm sektöründe çalışacak kalifiye personeli yetiştirmek, yerel ve bölgesel turizmin gelişmesine katkıda bulunmak, ilçede yaşayan yerel halktan katılımcıların ve Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin teorik ve uygulama eğitimleri ile turizm alanındaki yeterliliklerinin arttırılması yer alıyor. Kurulacak olan Turizm Uygulama Laboratuvarından Namık Kemal Üniversitesi Malkara Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Malkara'da yaşayıp turizm konusunda eğitim almak isteyen gençler (18 yaşını doldurmuş lise mezunu), Malkara'da bulunan hizmet işletmeleri yararlanabilecek.
Son Dakika › Güncel › Namık Kemal Üniversitesi´ne Bağlı Yüksekokulların Proje Sözleşmeleri İmzalandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?