Nemrut Krater Gölü, sonbaharın son ziyaretçilerini ağırlıyor - Son Dakika
Güncel

Nemrut Krater Gölü, sonbaharın son ziyaretçilerini ağırlıyor

Bitlis'te bulunan ve dünyanın ikinci Türkiye'nin en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü, havaların soğumasıyla birlikte sonbaharın son ziyaretçilerini ağırlıyor. Avrupa Seçkin Destinasyonlar projesi kapsamında 'Mükemmeliyet Ödülü' alan göl çevresi, pastel renklere bürünen doğasıyla ziyaretçilere doyumsuz bir manzara sunuyor. Turizm sezonunun kapanmasına yakın olan bölgede kamp yapmak isteyenler de sonbaharın keyfini çıkarıyor.

06.11.2023 13:34  Güncelleme: 17:52

BİTLİS'te dünyanın ikinci Türkiye'nin en büyük krater gölü olma özelliği taşıyan 2 bin 250 rakımlı Nemrut Krater Gölü'nün çevresi, havaların soğumaya başlamasıyla son ziyaretçilerini ağırlıyor.

Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesi çerçevesinde 'Mükemmeliyet Ödülü' alan Nemrut Krater Gölü çevresi, yaz ayları boyunca hem günübirlikçi hem de kamp yapmak isteyenleri ağırladı. Havaların soğumaya başlaması ve yüksek kesimlerin de karla kaplanması ile birlikte Nemrut Krater Gölü ve çevresi, artık son ziyaretçilerini ağırlıyor. Sonbaharla birlikte pastel renklere bürünen bölge, ziyaretçilere doyumsuz bir manzara sunuyor. Yakın bir zamanda turizm sezonunu kapatacak olan bölgede 2 gün kamp yaptıklarını belirten Yavuz Vecel, "Yaklaşık 3 yıldan beridir bölgeye gelerek kamp yapıyoruz. 6 ay boyunca yolu kardan kapalı olan Nemrut'ta son baharın son günlerini geçirmek istedik. " dedi. Çocuklarıyla birlikte Nemrut'a gelen Hülya Yaman ise, 'Sonbaharın son dönemlerini yaşıyoruz. Doğa kış uykusuna yatmadan çocuklar da bu güzelliği görsün, diye geldik. Çok güzel bir doğası var. Bizler de bunu değerlendirdik" diye konuştu. (DHA)

Nemrut Krater Gölü, sonbaharın son ziyaretçilerini ağırlıyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nemrut Krater Gölü, sonbaharın son ziyaretçilerini ağırlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement