Netsis, Yönetimde Başkanlık Modeline Geçti - Son Dakika
Güncel

Netsis, Yönetimde Başkanlık Modeline Geçti

Netsis, Yönetimde Başkanlık Modeline Geçti

Netsis üst yönetimde sorumlulukları yayarak daha rahat, hızlı ve esnek süreçlere sahip olunmasını sağlayan "Başkanlık" modeline geçti.

15.11.2011 14:46  Güncelleme: 14:51

Mevcut koşullarda Netsis'in bünyesine en uygun model olduğu düşünülerek uygulamaya geçilen bu modelin benzerlerine yurt dışında ve son zamanlarda ülkemizde de bazı başarılı bilişim firmalarında rastladıklarının altını çizen Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ihlamur, Yönetim Kurulu Başkanlığı ile birlikte İcra Kurulu Başkanlığını da üstleniyor.

2012 yılına başkanlık modeli ile hazırlanan Netsis'te bu modeli destekleyici şirket içi ve dışından yeni atamalar gündeme geldi. Uluslararası bankacılık alanındaki üst düzey deneyiminden sonra yurt dışında ve Türkiye'de yayımlanan bilişim kitapları, bilimsel makaleleri ve stratejik araştırma raporları ile tanınan Fuat Alican, yatırım ve stratejik planlama konularında rol almak üzere yönetim kuruluna katıldı.

Netsis'in kurucu kadrosundan olan ve 20 yıldır çeşitli yönetim kademelerinde farklı sorumluluklar üstlenen Medi Ventura Yazılım, Yönetim ve İş Analizlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı görevine getirildi.

İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcılığı'na Sadun Anık atanırken, teknoloji ve ar-ge çalışmalarının tepe yönetimine Teknoloji Altyapıları ve Müşteri İlişkileri Çözümlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak Yalçın Tarkan getirildi.

Netsis Yönetim Kurulunda Uluslararası Tecrübe

Bilişim sektöründe, özellikle yazılım ile ilgili konularda ve uluslararası politika alanında birçok eseri ile tanınan Fuat Alican üniversite ve lisansüstü eğitimini Amerika Birleşik Devletleri'nde Millsaps College'de yaptı. İktisadi ve idari bilimler alanında doktora yapan Alican'ın profesyonel kariyeri arasında Londra'daki Citigroup ve Salomon Smith Barney firmaları önemli yer tuttu. Çeşitli ülkelerde İspanyolca, İngilizce ve Türkçe makale ve kitapları yayımlanmış olan Alican, uluslararası finans ve ekonomi alanındaki birikimini bilişim sektörü ile bütünleştiren çalışamalarına devam ediyor.

Netsis'le 20 Yıl

Netsis'in kurucu kadrosundan olan Medi Ventura, Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu. Kuruluşundan bu yana 20 yıldır Netsis'in çeşitli yönetim kademelerinde farklı sorumluluklar üstlenen Ventura, yeni yapılanma ile Yazılım, Yönetim ve İş Analizlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Microsoft Türkiye'den Netsis'e geçti

Hem iç pazarda, hem de yurtdışında büyüme hedeflerine odaklanacak Dr. Sadun Anık, ODTÜ'de Elektrik ve Elektronik Mühendisliği okuduktan sonra lisansüstü ve doktora eğitimini ABD'deki University of Illinois Urbana-Champaign'de Bilgisayar Mühendisliği alanında tamamladı. Silikon Vadisi'nde HP Araştırma Laboratuvarları'nda araştırmacı olarak çalışan Anık, Türkiye'de Garanti Teknoloji'de yöneticilik yaptı. Anık, son olarak sekiz yıldır Microsoft Türkiye'de EMEA Bölgesi Satış Müdürü olarak çalışıyordu.

Hem profesyonel, hem girişimci

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği'nden mezun olan Yalçın Tarkan'ın 18 yıllık profesyonel yöneticilik kariyerinde Altınyıldız Mensucat ve Acıbadem Sigorta A.Ş. önemli yer tuttu. Ortadoğu Yazılım ve BTGrup A.Ş'de kurucu ortak olarak görev alan Tarkan yazılım sektöründe girişimci olarak da önemli deneyimler edindi. Gerek yurtiçinde gerekse yurtdışı çok uluslu projelerde çeşitli görevler üstlenen Tarkan, yönetimsel rollerin yanı sıra teknik alanda özellikle veritabanı tasarım ve yönetimi, web tabanlı uygulamalar, proje yönetimi ve veri ambarı/iş zekası konularında uzmanlaştı. Tarkan, Başkan Yardımcısı olarak yeni dönem yönetim kadrosundaki yerini aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Netsis, Yönetimde Başkanlık Modeline Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement