Nevşehir Seçim Sonuçları: 31 Mart Yerel Seçim Sonuçları Son Dakika - Son Dakika
Güncel

Nevşehir Seçim Sonuçları: 31 Mart Yerel Seçim Sonuçları Son Dakika

Nevşehir Seçim Sonuçları: 31 Mart Yerel Seçim Sonuçları Son Dakika

Türkiye, 31 Kasım yerel seçim sonuçlarına kilitlendi. Nevşehir'de sandıklar açıldı ve oyların sayımı başladı. Nevşehir yerel seçim sonuçlarına göre hangi aday ne kadar oy aldı? Nevşehir yerel seçim sonuçları, açılan sandık sayıları ve Nevşehir adaylarının aldıkları oy oranları ile Nevşehir ilçelerinin detaylı seçim sonuçları bu haberimizde.

31.03.2019 16:50  Güncelleme: 19:50

Türkiye'nin gözü kulağı 31 Mart yerel seçim sonuçlarında. Bugün Nevşehir için sandığa giden vatandaşlar, Nevşehir Belediye Başkanı'nı belirlemek için oy kullandılar. Şimdi ise yerel seçim sonuçları merakla bekleniyor. Son yerel seçimde vatandaşların tercihi Ak Parti'den yana olmuştu. Peki, Nevşehir seçim sonuçlarına göre hangi aday ne kadar oy aldı? Nevşehir'de kim önde? Nevşehir seçim sonuçları, yerel seçim sonuçları, adayların oy durumlarını merak ediyorsanız işte detaylar

NEVŞEHİR 2019 YEREL SEÇİM SONUÇLARI

31 Mart yerel seçiminde Nevşehir Belediye Başkanlığı için; AK Parti'den Rasim Arı, İYİ Parti adına Mehmet Özkan, DSP adına Bekir Kendir, BBP adına Ahmet Bilgili, SP adına İsmet Fatih, MHP adına Filiz Kılıç yarışacak. Toplam 8 aday Nevşehir Belediye Başkanlığı yarışında. Nevşehir'deki sandıkların 217 tanesinden 113'ü açıldı. Sayıların oyların adaylara göre dağılımı ise şöyle;

Rasim Arı AK Parti 14.681 OY %49,86

Filiz Kılıç MHP 10.300 OY %34,98

Mehmet Özkan İyi Parti 3.259 OY %11,07

NEVŞEHİR 2014 YEREL SEÇİM SONUÇLARI

2014 yerel seçim sonuçlarına bakıldığı zaman Nevşehir'de seçmenlerin tercihlerinin şu şekilde şekillendiğini görüyoruz:

2014'de yerel seçim sonuçlarına göre; Nevşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan % 52,45 oy oranı ile Ak Parti adayı Hasan Ünver olmuştu. MHP'den Mehmet Varol ise % 42,69 oy oranı ile ikinci sırada yer aldı. CHP'den Serkan Sağlamer% 1,87 oy oranı ile 3. sırada, SP'den İbrahim Çakır % 1,61 oy oranı ile 4. Sırada yer aldı.

NEVŞEHİR İLİ İLÇELERE GÖRE YEREL SEÇİM SONUÇLARI

Nevşehir belediyesine bağlı tüm ilçelerin 31 Mart yerel seçimlerdeki sondakika, güncel durumlarını öğrenmek istiyorsanız sayfamızı ziyaret edin.

Son Dakika Güncel Nevşehir Seçim Sonuçları: 31 Mart Yerel Seçim Sonuçları Son Dakika - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement