Nevşehir Şehitler Derneğinden Açıklama Bizi Rencide Etmeyin - Son Dakika
Güncel

Nevşehir Şehitler Derneğinden Açıklama Bizi Rencide Etmeyin

Nevşehir Şehitler Derneğinden Açıklama Bizi Rencide Etmeyin

Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, 30 yılı aşkın devam eden terörün durması için Öcalan ile görüşülmesine karşı olmadıklarını ancak rencide edilmekte istemediklerini söyledi.

17.01.2013 14:06

Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, 30 yılı aşkın devam eden terörün durması için Öcalan ile görüşülmesine karşı olmadıklarını ancak rencide edilmekte istemediklerini söyledi.Terörün bu ülkede 30 yıldır devam ettiğini ve artık sona erme zamanının geldiğini belirten Ramazan Çiftçi ? Terör daha ne kadar devam edecek. Binlerce insan çocuğunu, eşini, sevdiğini kaybetti, sakat kaldı. Dünyada süper güç olan bir devlet olacaksak PKK işini sonlandırmamız gerekiyor. Barış sürecine karşı değiliz. Akan kanın durmasını istiyoruz. Ama endişelerim var. Şehit ve gazi aileleri olarak kırmızı çizgilerimiz var. Bu süreçte bizim bilmediğimiz, görmediğimiz, ne tavizler veriliyor. Kim, kime, kimin adına neler söz veriyor. Bunlar kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Bu görüşmelerden şehit ve gazi aileleri rencide edilmeden olumlu neticeler alınmalıdırö dedi.

SABOTE EDENLER VAR

Bugüne kadar defalarca görüşme süreçleri yaşandığını fakat her defasında bir yol kazası olduğunu kaydeden Çiftçi, bu kez dikkatli hareket edilmesi gerektiğini vurgulayıp, ? Sonuç alınamamasında bu işin rant kısmı birinci derecede etkili oldu. İkinci bir neden de bu iş üzerinden yürütülen siyasi yön de var. Bunlar elinden gideceklerin uğraşacakları bir şeyleri kalmayacak. Bunlar ikisi de büyük güçler. Burada ikinci bir Ergenekon var. Bu işi sabote ediyorlar. 1993'te 33 erin şehir edilmesiyle, Habur dönüşü yapılan provokasyonlarla, Silvan saldırısıyla sabote edildi. Bu süreçten de bir sonuç alınmazsa ülkemizin daha kötü durumlara düşebileceği durumlar olabilir. Ben, her kesimin çözümden yana olmasını, çözümsüzlük istememesini temenni ediyorum. Ülkeyi seven, milletin geleceğini düşünen herkesi çözümün bir parçası olmasını diliyorumö diye konuştu.

CHP ve MHP'nin ' hükümet devrilsin de ne olursa olsunö mantığı içinde hareket ettiklerini ileri süren Çiftçi ' CHP karmaşık bir yapı sergiliyor. Ne dediğini bilmiyor. Dertleri Silivri'deki dava. Onlar serbest kalsın, ne olursa olsun. MHP ise sürece tümden karşı çıkıyor. Biz de bu millete bedel ödeyen bir kesimiz. Ama bir çözüm noktamız olmalı. Çözüm alternatifi sunmalılar. Bu hükümet yıkılsın da ne olursa olsun, diye siyasi kaygı taşıyorlar. Ama bu milletin gelecek kaygısı varö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nevşehir Şehitler Derneğinden Açıklama Bizi Rencide Etmeyin - Son Dakika


Advertisement