New York'ta Nükleer Silahlanma Karşıtı Protesto - Son Dakika
Güncel

New York'ta Nükleer Silahlanma Karşıtı Protesto

NEW Nükleer silahlanma karşıtı bir grup aktivist, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi önünde protesto gösterisi düzenledi.

28.04.2015 21:13

NEW  Nükleer silahlanma karşıtı bir grup aktivist, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi önünde protesto gösterisi düzenledi.

BM Genel Merkezi'nde 5 yılda bir düzenlenen Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması (NPT) gözden geçirme konferansı sırasında gerçekleşen gösteride, "Nükleer silahları hemen imha edin" ve "Az konuşma, çok eylem: Silahzsızlanın!" yazılı pankartlar dikkati çekti.

Protesto sırasında en az 20 aktivistin gözaltına alındığı görüldü.

Göstericilerden Jay Marx, protestocuların gözaltına alınma gerekçesinin, BM Genel Merkezi'nin karşısındaki ABD'nin BM Daimi Temsilciliği'ne girişi engellemek olduğunu söyledi.

Marx, ABD'nin Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması'nı imzalamış bir ülke olarak nükleer silahlarını imha etme zorunluluğu olduğunu belirtti.

Barack Obama'nın nükleer silahların azaltılmasına katkısı nedeniyle Nobel Barış Ödülü aldığını vurgulayan Marx, "Obama yönetiminin nükleer silahlardan kurtulma konusunda samimi olduğuna inanmak istiyorum" diye konuştu.

Marx, ABD'nin kendi nükleer silahlarını imha etmeden İran'ın nükleer programını eleştirmesinin "çifte standart" olduğunu dile getirdi.

Gösteriye katılmak için Kansas eyaletinden gelen Ann Suellentrop ise hükümetin nükleer santralleri modernize etmeye yönelik planlarının "para israfı" olduğunu söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel New York'ta Nükleer Silahlanma Karşıtı Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement