Nijerya'da aşırı yağışlar sonucu 454 ev yıkıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Nijerya'da aşırı yağışlar sonucu 454 ev yıkıldı

Nijerya\'da aşırı yağışlar sonucu 454 ev yıkıldı
19.08.2021 19:06  Güncelleme: 19:09

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın Adamawa eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde çok sayıda ev ve kamuya ait yapı kullanılamaz hale geldi.

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın Adamawa eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde çok sayıda ev ve kamuya ait yapı kullanılamaz hale geldi.

Nijerya Devlet Acil Durum Yönetim Ajansının (SEMA) Adamawa Sekreteri Muhammed Sulaiman, yaptığı açıklamada, eyaletin farklı kesimlerinde şiddetli sağanakların neden olduğu sel sonucu 454 evin yanı sıra çok sayıda kamu binasının yıkıldığını belirtti.

Sulaiman, felaket nedeniyle 2 binden fazla kişinin yerinden olduğunu kaydederek, 300 tarlanın sular altında kaldığını ifade etti.

Nijerya'da devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle son bir haftada 10 kişi hayatını kaybetmişti.

Tropikal iklim kuşağındaki ülkede, yıllık ortalama yağış miktarı bölgesel olarak farklılık gösteriyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nijerya'da aşırı yağışlar sonucu 454 ev yıkıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement