Nilüfer'de Heykele Boyalı Saldırı - Son Dakika
Güncel

Nilüfer'de Heykele Boyalı Saldırı

Nilüfer\'de Heykele Boyalı Saldırı

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde Vietnamlı sanatçı Van Hoang Huynh tarafından yapılan "Özgür olmak" isimli heykele boyalı saldırı düzenlendi.

06.07.2016 07:48  Güncelleme: 09:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bir heykel boyalı saldırının hedefi oldu.

HEDİYE HEYKELE SALDIRDILAR

Nilüfer'de Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu'nda yapılan heykellere üç ay içinde iki kez saldırı düzenlendi. Geçtiğimiz Nisan ayında, 2011 yılında düzenlenen Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu'nda Ukraynalı heykeltıraş Gutyrya Vyacheslav tarafından Bursa'ya armağan edilen Adem ile Havva heykeli çirkin bir saldırının hedefi olmuştu.

SİYAH BOYALI SALDIRI DÜZENLENDİ

Bu saldırıdan kısa süre sonra yine aynı yıl Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu'nda Vietnamlı sanatçı Van Hoang Huynh tarafından yapılan "Özgür Olmak" isimli heykel hedef alındı. Konak Kültürevi önünde sergilenen heykele siyah boya ile saldırı düzenlendi.

SANATSEVERLER TEPKİ GÖSTERDİ

2011 yılından bu yana Konak Kültürevi önünde sergilenen heykele düzenlenen saldırı sanatseverlerin büyük tepkisini topladı.

"SANATA, KÜLTÜRE SALDIRIDIR"

Heykelin Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu'nda üretilen değerli bir eser olduğuna ve yıllardır aynı yerde sergilendiğine dikkat çeken Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de saldırıya tepki gösterdi.

Başkan Bozbey, "Bu yapılan sanata, kültüre saldırıdır. Bu eseri yapan sanatçıya saygı duymak gerekir. Ben bu saldırıyı düzenleyen kişi veya kişileri kınıyorum. Heykellere düzenlenen saldırıları kınıyorum. İnanıyorum ki Nilüferliler heykellerini, sanat eserlerini koruyacaklardır" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nilüfer'de Heykele Boyalı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • jopan: Yobaz sürüsü etkilenip azıyor bu tür çalışmalardan tabi haklılar.. 19 6 Yanıtla
  • Lotus: Chp ninn heykelidir chp onu cokk sever chp yass ilan ederr 8 15 Yanıtla
  • Lotus: chp nin heykeline saldrmslar chp de bir sene yas ilan edilirr artkk chp nin hey keliii ha haa muhaa 6 16 Yanıtla
  • Aboooo: İyi yapmış çıplak heykelmi olur örf ve adetlerimize uygun değil bu heykellere saldırana laf edenler kendisi çıksın dursun orda çıplak 16 6 Yanıtla
  • Lotus: CHP NINHEYKELINE SALDIRMISLAR CHP DE YAS VAR BIR YIL 5 2 Yanıtla
  • yobaz: Ciplaklik medeniyetse hayvanlar sizden daha medeni. Anlayan anladi sanirim. 5 1 Yanıtla

Advertisement