Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Alkin: "Gaziantep'in Türkiye'nin Yükselen Değerlerinden Biri" - Son Dakika
Güncel

Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Alkin: "Gaziantep'in Türkiye'nin Yükselen Değerlerinden Biri"

Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Alkin: "Gaziantep\'in Türkiye\'nin Yükselen Değerlerinden Biri"

Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin, Gaziantep’in Türkiye’nin yükselen değerlerinden birisi olduğunu belirtti.

15.05.2014 21:13

Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin, Gaziantep'in Türkiye'nin yükselen değerlerinden birisi olduğunu belirtti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından organize edilen '2023 İhracat Stratejisinde Gaziantep ve Markalaşma' konulu seminere katılan Prof. Dr. Kerem Alkin, seminer öncesinde yaptığı konuşmada Gaziantep'in Türkiye'nin yükselen değerlerinden birisi olduğunu kaydetti. Daha önce de bir takım programlara katılmak üzere Gaziantep'e geldiğini aktaran Prof. Dr. Alkin, "Gaziantep Türkiye'nin yükselen yıldızlarından, değerlerinden birisi olduğu için biz her yıl çok farklı gerekçelerle Gaziantep'te çok önemli toplantılara eşlik ediyoruz. Burada konuşma fırsatı oluyor. Geçen sene Gaziantep'te Gümrük ve Ticaret Bakanımız Hayati Yazıcı'nın da katıldığı bir toplantıda Türk iş dünyasına ve Gaziantep iş dünyasına Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yeni uygulamalarını gümrük işlerini kolaylaştıracak ve başarılı ihracatçılara özel kimlikler ve sertifikalar verilmesini sağlayacak olan süreçleri tanıtmıştık. Bu nedenle Antep'in potansiyelini büyük bir güce dönüştürme anlamında kritik toplantılar yapılmıştı. Yine benzer bir şekilde Gaziantep'in bu coğrafyanın belki de bütün Ortadoğu ve Kuzey Afrika'nın ihracat ve özellikle sanayileşme anlamında örnek sayılabilecek şehri olması nedeniyle çok doğal olarak Türkiye İhracatçılar Meclisi bütün Türkiye sathında yapmayı hedeflediği büyük bir ihracatçı kazandırma kampanyasını bu konuda belki de Türk iş dünyasının daha fazla ihracatçı olmaya teşvik edecek olan bir programı burada başlatmayı hedefliyor" dedi.

2023 hedefleri arasında gösterilen ihracatı 500 milyar dolara çıkarma hedefinin gerçekleştirilmesi için Türkiye'deki firma sayısının iki katına çıkarılması gerektiğini kaydeden Alkin, "Türkiye'de yaklaşık olarak ihracat yapan firma sayısı 50-60 binlere ulaştı. Fakat 500 milyar hedefinin gerçekleşmesi için ihracatçı firma sayısının Türkiye'de en az 2 katına çıkarılması lazım. Türkiye'nin en az 120 bin ve 150 bin civarında ihracat yapan firmaya ulaşması gerekiyor. Bu nedenle Türkiye İhracatçılar Meclisi daha çok firmamızı KOBİ'mizi ihracatçı olmaya teşvik etmek için bunun için ne tür teşvikler verildiğini tanıtmak adına Türkiye'deki iş dünyasını KOBİ'lere her şehirde bir vizyon, bir bakış açısı kazandırmak adına bu toplantıları organize etmeye karar verdi. Benim bugün görevim küresel dünyada bu son küresel krizden sonra nasıl bir dönüşüm yaşandığına işaret ederek buradan Türkiye için olası ihracat pazarlarını hatırlatmak" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Alkin: 'Gaziantep'in Türkiye'nin Yükselen Değerlerinden Biri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement