Noel,paskalya, Roş Aşana ve Yom Kippur'da İndirim Talebi - Son Dakika
Güncel

Noel,paskalya, Roş Aşana ve Yom Kippur'da İndirim Talebi

Noel,paskalya, Roş Aşana ve Yom Kippur\'da İndirim Talebi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB)'nin Müslümanların dini bayram günlerinde toplu ulaşımda uyguladığı yüzde 50 indirimin, Hristiyan ve Musevilerin dini bayramlarında da uygulanması talep edildi.

13.01.2015 17:14

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB)'nin Müslümanların dini bayram günlerinde toplu ulaşımda uyguladığı yüzde 50 indirimin, Hristiyan ve Musevilerin dini bayramlarında da uygulanması talep edildi.

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Atilla Aytaç, Handan Kantarcı, Coşkun Tanış, Avedis Kevork Hilkat, Sencer Demirel, İsa Öztürk, Ayla Taygaroğlu ve Tarık Balyalı, Hristiyan ve Musevilerin dini bayram günlerinde, Ramazan ve Kurban bayramlarında uygulandığı gibi İstanbul'daki toplu ulaşımda araçlarında yüzde 50 indirim uygulanması için önerge verdi.Belediye Meclisi, söz konusu önergeyi Belediye Başkanlık Makamı'na havale etti.

NOEL, PASKALYA, ROŞ AŞANA ve YOM KİPPUR'DA DA İNDİRİM

Belediye Meclis üyesi Tarık Balyalı "Bugün İstanbul'da yaşayan vatandaşlarımızın çoğu Müslüman olmakla birlikte, bu topraklarda birlikte ağlayıp birlikte güldüğümüz, toprağın altını ve üstünü birlikte paylaştığımız gayrimüslim vatandaşlarımızda var. Yüzlerce yıldır birlikte yaşamamıza rağmen, diğer dinlerin kutsal günlerini ve bayramlarını bilmiyoruz. Bu nedenle İstanbul'da birlikte yaşayan vatandaşlar olarak gayrimüslim vatandaşlarımızın kutsal günlerine saygı göstermemiz kardeşlik hukukumuz gereğidir" dedi. Balyalı "Bu uygulama ile dinler arası diyalog saygı ve hoşgörü ortamının gelişeceğine inanıyoruz. Bu anlamda Hıristiyanlık dininin özel günleri olan Noel ve Paskalya'da Musevilik dininin özel günleri olan Roş Aşana ve Yom Kipur'da İBB'ye bağlı tüm toplu taşıma araçlarında yüzde 50 indirim uygulanması için gerekli çalışmaların yapılmasını öneriyoruz" şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Noel,paskalya, Roş Aşana ve Yom Kippur'da İndirim Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement