Nokta Dergisi Yöneticileri Silivri Cezaevi'nden Çıktı... - Son Dakika
Güncel

Nokta Dergisi Yöneticileri Silivri Cezaevi'nden Çıktı...

Nokta Dergisi Yöneticileri Silivri Cezaevi\'nden Çıktı...

"türkiye cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyana tahrik" suçundan tutuklu yargılandıkları davada bugün görülen ilk celsede tahliye edilen Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan, 58 gün tutuklu kaldıkları Silivri Cezaevi'nden çıktı.

29.12.2015 19:23

"türkiye cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyana tahrik" suçundan tutuklu yargılandıkları davada bugün görülen ilk celsede tahliye edilen Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan, 58 gün tutuklu kaldıkları Silivri Cezaevi'nden çıktı.

Tahliye kararının ardından cezaevindeki işlemleri tamamlanan Güven ve Çapan'ı, ailesi, yakınları ve Nokta Dergisi çalışanları cezaevi önünde karşıladı.

Burada basın mensuplarına bir açıklama yapan Cevheri Güven, tahliye kararından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Güven, "Haksız bir şekilde tutuklanmamıza rağmen, tahliye olunca ister istemez bir sevinç oluyor. Ancak buruk bir tahliye var. Çünkü içeride çok sayıda gazeteci arkadaşımız var. Bu Silivri Cezaevi'ndeki insanları tanıdıkça, buraya 'masumiyet hapishanesi' demeye başladım. Pek çok arkadaşım uzun zamandır tutuklu ve tutukluluk süreleri çok uzun sürüyor. Bu cezaevi insanlar yargılansın diye değil, insanlar uzun süre tutuklu kalsın diye, cezalarını peşin çeksinler diye buraya kurulmuş" diye konuştu.

"GAZETECİLİK FAALİYETLERİNDEN DOLAYI TUTUKLULAR"

Silivri'deki tutuklu diğer gazetecilerle ilgili de açıklamalarda bulunan Güven, hepsinin gazetecilik faaliyetlerinden dolayı tutuklu olduğunu savundu.

Cevheri Güven, "Çünkü hepsinin dosyalarına baktık. Hepsinin dosyalarında aleyhlerine delil olarak gösterilen tek şey, haber. Bir insanın dosyasındaki tek şey haberse, o insan gazetecilik nedeniyle tutuklanmıştır. Buradaki bütün gazeteciler de bu yüzden tutuklandı. Bizim için adalet bugün bir nebze olsun tecelli etti. Umarım diğer gazeteci arkadaşlarımız Can Dündar, Erdem Gül, Mehmet Baransu, Hidayet Karaca ve sol medyadan, Kürt medyasından arkadaşlar için de tecelli eder. Umarım hepsi tutuksuz ve adil yargılanırlar" dedi.

"CAN VE ERDEM ABİ'YE YENİ YIL ÇİKOLATASI YAPTIM"

Tutuklu gazetecilerle vedalaşıp vedalaşamadıklarına yönelik bir soru üzerine Cevheri Güven, "Avludan ya da kanalizasyon şebekesinden konuşabiliyorduk. O şartlar altında birkaç cümle konuşulabiliyor. Erdem ve Can Abi'ye yeni yıl çikolatası yapmıştım, kendilerine onları gönderebildim. Kelimeler böyle durumlarda boğaza düğümleniyor. Kısa bir vedalaşma oldu" ifadesini kullandı.

Nokta Dergisi Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan da, buruk bir tahliye sevinci yaşadıklarını söyledi. Çapan, "Can Dündar Bey ile koğuşumuz yan yana ve ara sıra avludan haberleşiyorduk. Dün sabah da kendisiyle haberleşmiştim. Bugün duruşmamız olduğunu biliyordu. Bana, 'Ümit ediyorum yılbaşını ailenle geçirirsin' dedi. Bugün tahliyeden sonra cezaevine döndüğümüzde, kendisine dileklerinden dolayı teşekkür ettim. Dışarıda dostlarımız, ailemiz var. Ancak içeride de çok kısa zamanda dostlarımız oldu. Temennimiz, burada olan arkadaşlarımızın, iddianamesi yazılmayanların bir an önce iddianamesinin yazılması, duruşmalarının olması ve bizim gibi ailelerine kavuşmalarıdır" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nokta Dergisi Yöneticileri Silivri Cezaevi'nden Çıktı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement