Nuri Bilge Ceylan Kısa Film Jürisinde - Son Dakika
Güncel

Nuri Bilge Ceylan Kısa Film Jürisinde

Nuri Bilge Ceylan Kısa Film Jürisinde

Çocuk Gözüyle Kısa Film Yarışması'nın jüri üyeliğini Nuri Bilge Ceylan yapacak.

09.04.2012 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık İlköğretim Okulutarafından düzenlenen Çocuk Gözüyle Kısa Film Yarışması'nın jüri üyeliğini Nuri Bilge Ceylan yapacak. FMV tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen kısa film yarışmasında çocukların kendi çevrelerini, şehirlerini, yaşamı, evini, okulunu, dünyayı kendi gözlerinden anlatmaları amaçlanıyor. Teknik yeterlilikten çok anlatım diline önem verilecek yarışmanın jüri üyeleri yönetmen Nuri Bilge Ceylan, yazar Fatih Erdoğan ve gazeteci Nora Romi olacak. Çocuklar ve Şehir, Çocuklar ve Eğitim, Çocuklar ve Okul, Çocukların Sorunları, Çocuklar ve Sokak Hayvanları gibi temaların önerildiği yarışma sonucunda ilk üçe giren filmler ödüllendirilecek.

FMV Işık Okulları

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları 126 yıllık köklü geçmişiyle, Osmanlı İmparatorluğu'ndan Türkiye Cumhuriyeti'ne uzanan döneme; ulusal egemenliğe, Atatürk İlke ve İnkılapları'na tanıklık etmiş ve 17 Aralık 1934 tarihinde kuruluşunun 49.yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk'ün onayı ile "Işık" adını almıştır. FMV Işık Okulları; Nişantaşı, Ayazağa, Erenköy ve Şile kampüslerinde; anaokulları, ilköğretim okulları, liseleri, fen lisesi ve üniversitesi ile devam ettirdiği eğitim-öğretim sürecinde, aynı zamanda yüce Önder Atatürk'ün öğrenim gördüğü Şemsi Efendi Mektebi'yle bütünleşen bir öğretim kurumu olmanın da haklı onur ve gururunu taşımaktadır.

"Önce iyi insan yetiştirmek" gayesiyle hareket eden Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları, günümüzün en gelişmiş eğitim ve öğretim sistemlerini uygulamakta ve insan haklarına saygılı, laik ve demokrat, bilimsel düşünen, sosyal yaşamlarında etkin nesiller yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement