Obama Senatörlerle Taslak Göçmenlik Reformunu Konuştu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Obama Senatörlerle Taslak Göçmenlik Reformunu Konuştu

Obama Senatörlerle Taslak Göçmenlik Reformunu Konuştu
17.04.2013 01:57

ABD Başkan Barack Obama, Senato'da iki partili yaklaşımla hazırlanan taslak göçmenlik reformuyla ilgili olarak, "Bu taslak tamamen bir uzlaşıyı yansıtıyor, kimse istediği her şeyi elde edemeyecek, ben de dahil" dedi.

ABD Başkan Barack Obama, Senato'da iki partili yaklaşımla hazırlanan taslak göçmenlik reformuyla ilgili olarak, "Bu taslak tamamen bir uzlaşıyı yansıtıyor, kimse istediği her şeyi elde edemeyecek, ben de dahil" dedi.

Obama, göçmenlik reformu taslağını konuşmak üzere senatörler Charles Schumer ve John McCain ile Beyaz Saray'da bir araya geldi.

Toplantıdan sonra yazılı açıklama yapan Obama, senatörlerin kendisini taslak konusunda bilgilendirdiğini belirterek, bu taslağın tamamen bir uzlaşıyı yansıttığını kaydetti. Obama, "Kimse istediği her şeyi elde edemeyecek, ben de dahil" ifadesini kullandı.

Taslağın, kendisinin kapsamlı göçmenlik reformu için defalarca altını çizdiği ilkelerle büyük oranda tutarlı olduğunu kaydeden Obama, tasarının ülkenin sınır kontrolünü güçlendirmeye devam ettiğini ve işverenleri eğer bilerek kayıtsız kişileri işe alıyorlarsa daha çok taahhüt altında bıraktığını bildirdi.

Obama, tasarının ABD'de yaşayan 11 milyon kayıtsız göçmenin vatandaşlığı kazanması için de bir yol açtığını ve mevcut göçmenlik sistemini modernize edip, ailelerin tekrar birleşebilmesini ve yüksek yetenekli girişimci ve mühendisleri ABD'ye çekebilmenin devamını sağlayacağını dile getirdi.

Obama, "Bunların hepsi, Amerikalıların birçoğunun desteklediği sağduyulu adımlar. Senato'yu bu tasarıyı ileriye taşımaya çağırıyorum. Kapsamlı göçmenlik reformunun bir an önce hayata geçmesi için yapılabilecek her şeyi yapmaya hazırım" değerlendirmesinde bulundu. - WASHINGTON

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Obama Senatörlerle Taslak Göçmenlik Reformunu Konuştu - Son Dakika


Advertisement