Öcalan'ın Kürtçe Bilmediği Doğru mu? - Son Dakika
Güncel

Öcalan'ın Kürtçe Bilmediği Doğru mu?

Öcalan\'ın Kürtçe Bilmediği Doğru mu?

"Kürtçeyi çok az bilirim. Türkçe düşünürüm. Türkçe konuşur ve yazarım." Öcalan'a ait bu sözler yine gündemde.

07.06.2012 10:13  Güncelleme: 11:49

Yıllar önce terör örgütü PKK'nın sözde lideri Öcalan'la Bekaa Vadisi'ndeki PKK kampında konuşan Milliyet Gazetesi yazarı Güneri Cıvaoğlu, Öcalan'ın garipsediği bir cümlesini köşesine taşıdı.

Cıvaoğlu şunları yazdı:

"ÇOK yıllar önce Abdullah Öcalan'la Bekaa vadisindeki PKK kampında konuşmuştum. Söylediklerinden ikisi hafızama siyah puntolarla kayıtlıdır.

-Kürtçeyi çok az bilirim. Türkçe düşünürüm. Türkçe konuşur ve yazarım.

-Kürt milletine yüzyıllardır EVET duruşunda oldukları için tepkiliyim. Onlara HAYIR aşılamaya çalışıyorum.

Kürtçeyi bilmemesi doğal. "Ana baba Kürt" değil. Yarı Kürt sayılır. Anlaşılan daha sonraları da Kürtçeyi yeterince öğrenememişti. O zamandan bu yana ilerlettiyse bilemem.

Ama...

Bana, "Kürtçe bilmeden Kürt lideri olmak" iddiası garip gelmişti."

DİLE getirdiği "HAYIR" aşısına gelince. Bu, kişi olarak Öcalan'ı çok aşan bir siyaset stratejisini etkiler.

Öcalan ve PKK'nın Kandil karargâhı silahla Ankara'daki yönetimleri ödüllere zorladıkları iddiasındalar. Demokratik açılımları bile bu iddia kapsamında gibi görüyorlar. Kürtçe TV, Kürtçe öğreten özel kurumlar, Kürtçe yayın serbestisi üniversitelerde Kürtçe Enstitüleri... Bunları kendi aktiflerine yazıyorlar.

Türkiye insanının Kürt sorununun çözümü ve kanın durması özlemini bile kendilerine yontmak çabaları apaçık. O nedenle Kürt sorununun çözümünü amaçlayan bütün demokratik girişimler üzerinde PKK gölgesi kesinlikle olmamalı.

Güvenlik güçleri dağda ya da düzde PKK'ya nefes aldırmamalı. Demokratik açılımların arkasında PKK dayatmasının olduğu gibi yanlış izlenimler hiçbir şekilde soru işareti çizmemeli. AK Parti iktidarı bunu, altını çizerek vurguluyor, uygulamada etkinlikle sürdürüyor.

PKK ile Kürt yurttaşların demokratik hak ve özgürlükleri için açılımları net olarak ayırdığını gösteriyor. Bu durumda PKK dışlanarak demokrasi coğrafyasında adımlar konuşulmalı.

CHP'nin AK Parti'ye "Akil Adamlar" önerisi yeni bir yol haritasıdır. Heba edilmemeli.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Öcalan'ın Kürtçe Bilmediği Doğru mu? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement