Öcalan'ın Sözleri Bizim İçin Fermandır - Son Dakika
Güncel

Öcalan'ın Sözleri Bizim İçin Fermandır

Öcalan\'ın Sözleri Bizim İçin Fermandır

BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, "Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü, Kürtlerin özgürlüğüdür."

24.03.2013 14:01  Güncelleme: 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, " Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü, Kürtlerin özgürlüğüdür. Öcalan'ın sözleri bizim için fermandır" dedi.

Amerika'nın Sesi Radyosunun Kürtçe servisine konuşan BDP Bitlis milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu ve Hak-Par Genel Başkanı Kemal Burkay, Diyarbakır nevruzu ve Öcalan'ın çağrısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. BDP'li Zenderlioğlu, bugüne kadar nevruzun hep baskılar altında ve kanlı bir şekilde kutlandığını ileri sürerek şunları söyledi:

"Kürtler de Ortadoğu'da dilleri, kültürleri ve kimlikleri ile var olmak istiyor. Büyük bedeller ödenerek bu süreç gündeme gelmiştir. Bu süreçte barışımızı ve özgürlüğümüzü görüyoruz. Bedel ödemeyenler, mücadele ödemeyenler Kürt halkı adına konuşamazlar. Bu hareketi yaratan ve bugünlere getiren sayın Öcalan'ın Kürt halkı adına konuşma hakkı vardır. Onun açıklamaları bizim için önemlidir. Bugün gün barış günüdür, gün siyaset ile sorunları konuşma günüdür. İmha, inkar ve asimilasyon artık bitmiştir. Bugün halk, Kürtlere statü istiyor. Öcalan'ın özgürlüğü, Kürtlerin özgürlüğüdür. Öcalan'ın sözleri bizim için fermandır. Daha önce Kürtler Ortadoğu'da bir faktördü, şimdi ise aktördür. Bugün sınırlar kalkıyor. Kürtlerin aklında ve beyninde artık sınırlar kalkmıştır. Kürtler tırnakları kazıyarak mücadelelerini vermişlerdir. Bugün artık kimse Kürtleri kandıramaz. Geçmişteki isyanlar hep bastırılmıştır. Bugün bir adım atılmıştır, daha bir masada oturmamışlar sadece bir adım atılmıştır. Kürtlerin ve Türklerin hassasiyetlerini gözetlemek zorundayız."

BURKAY: SİLAHLI MÜCADELE DÖNEMİ BİTTİ

Hak ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par) Genel Başkanı Kemal Burkay ise hükümetin PKK'nın silah bırakmasını istediğini, Öcalan'ın da PKK'dan silahlı güçlerini sınır dışına çıkarılmasını istediğini ifade ederek, "Öcalan, artık mücadelenin silahlı değil, siyaset yoluyla verilmesini istiyor. Buna göre bu açıklama çok önemlidir. Biz Hak-Par olarak başından beri artık silahlı mücadele döneminin bittiğini söylüyoruz" diye konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öcalan'ın Sözleri Bizim İçin Fermandır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement