"Odamız Artık Daha Kurumsal ve Daha Bilim-Teknik Odaklı" - Son Dakika
Güncel

"Odamız Artık Daha Kurumsal ve Daha Bilim-Teknik Odaklı"

"Odamız Artık Daha Kurumsal ve Daha Bilim-Teknik Odaklı"

www.cevremuhendisleri.net internet sitesi Çevre Mühendisleri Oda Başkanı Baran Bozoğlu ile röportaj yaptı.

28.07.2013 15:00  Güncelleme: 15:01

Öncelikle Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu 'na röportaj talebimizi kabul ettiği için teşekkür ediyoruz.

Merhaba, www.cevremuhendisleri.net internet sitesinin ben de bir üyesiyim. Oldukça önemli bir platform ve geniş bir yelpazade faaliyet yürütüyorsunuz. Meslektaşlarımızı, öğrencileri bir araya getirmeniz çok kıymetli. Uzun zamandır mesleğimize ve Odamıza verdiğiniz katkılardan dolayı ben teşekkür ederim. Meslektaşlarımın olduğu her platformda yer almak beni mutlu eder.

Baran bey, Kendinizden kısaca bahseder misiniz? Ayrıca çevre mühendisi olmaya nasıl karar verdiniz?

2000 yılında Ankara İncirli Lisesi'nden ve 2005 yılında ODTÜ Çevre Mühendisliği bölümünden mezun oldum. Sonrasında ODTÜ Kentsel Politika Planlama ve Yerel Yönetimler alanında yüksek lisans yaptım. Şuanda ise Ankara Üniversitesi Sosyal Çevre Bilimlerindeki doktora programını tamamlamaya çalışıyorum. Mezun olduktan sonra 1 yıl Çevre Mühendisleri Odası Ankara Şubesi'nde teknik personel ve yönetim kurulu sekreteri olarak çalıştım. Sonrasında Çevre ve Orman Bakanlığı'nda başdenetçi ve uzman olarak görev yaptım. Bakanlıkta çalıştığım süreçte gerek teknik gerekse idari olarak ve uluslararası alana dair deneyim kazanma fırsatım oldu. Sonrasında ise Türk Akreditasyon Kurumu'nda (TÜRKAK) uzman olarak çalışmaya başladım. Bu alanda profesyonel hayatıma devam ediyorum.

Biliyorsunuz, ÖSS sisteminde tercih yapmak ve idealist olmak oldukça zor. Ancak mesleği bilinçli seçen arkadaşlarınızdan birisiyim. Mesleğin kamu yararı, halk sağlığı ile bağlantılı olması ve yaşamın her alanında yer alması çevre mühendisliği bölümünü seçmeme neden oldu. Çok doğru bir meslek seçtiğimi mezun olduktan sonra daha iyi anladım.

Çevre Mühendisleri Odasına Başkan olmak fikrine hangi olaylar sonucunda karar verdiniz?

2000 yılında üniversiteye girdiğimde henüz İngilizce hazırlık döneminde bu mesleğin bir birlikteliği olmalı fikri ile TMMOB Çevre Mühendisleri Odası ile tanıştım. Bireysel olarak, Ankara Sümer sokakta bulunan Odamızı ziyarete gittim. O dönemde birkaç Oda ile birlikte ÇMO Genel Merkezinin aynı daireyi kullandığını gördüm ve bu durum beni üzdü. Sonrasında ÇMO öğrenci çalışmalarında, sempozyum ve kongrelerde yer aldım. ÇMO Öğrenci örgütlülüğünün kuruluşunda yer aldım. İlki 2005 yılında yapılan öğrenci çalıştayının da sekreterliğini yürüttüm. Bu süreçte TMMOB Öğrenci faaliyetlerinin de oluşturulmasında diğer Odaların öğrenci üyeleri ile ortak çalışmalarımız oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Odamız Artık Daha Kurumsal ve Daha Bilim-Teknik Odaklı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement