Odatv Davası - Son Dakika
Güncel

Odatv Davası

Gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın ile eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 13 sanığın yargılandığı Odatv davasında, dosyanın oluşturulacak yeni bir bilirkişi heyetince incelenmesine karar verildi.

12.06.2015 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın ile eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 13 sanığın yargılandığı Odatv davasında, dosyanın oluşturulacak yeni bir bilirkişi heyetince incelenmesine karar verildi.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklardan eski emniyet müdürü Hanefi Avcı ile Nedim Şener, Yalçın Küçük, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Doğan Yurdakul ve Sait Çakır katıldı.

Duruşmada söz alan sanıklardan Yalçın Küçük, yargılanmaları için usule uygun bir iddianame yazılmadığını savunarak, davanın kaldırılıp kendileriyle ilgili yeni bir iddianame yazılması gerektiğini söyledi.

Küçük, "İddianame savcısı Cihan Kansız'ın davayla hiçbir ilgisi yoktur. Bizi polis çırakları yaktı. Davının baş sanığıydım, herkes tahliye olurken ben kaldım" dedi.

Dava adamı olduğunu ve davalarda bulunmazsa yargıçların canının sıkılacağını ifade eden Küçük, "Hayatım hapiste geçti. Türk milleti ne kadar yatarsam beni o kadar çok seviyor. Bu davadan bizi, ülkemizi kurtarın. Türk milletine layık bir iddianame yazıp bizi tekrar yargılayın" diye konuştu.

Sanıklardan Barış Pehlivan da davayla ilgili bir an önce karar verilmesini isteyerek, sanık bölümünde de kendilerine kumpas kurduklarını iddia ettiği hakim, savcı ve polislerin yer alması gerektiğini öne sürdü.

Barış Terkoğlu ise sanıkların, davanın tanıkları haline geldiğini kaydederek, "İddianameyi yazan polisler, tutuklanarak Silivri'ye girdiler ve milletvekili olmaya çalıştılar. Biz bu davının artık bitirilmesini istiyoruz. Çünkü bu davayı kuranlarla hesaplaşmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Beyanda bulunan sanıklardan Hanefi Avcı'nın avukatı Refik Ali Uçarcı da müvekkilinin 2010'da yazdığı " Haliç'te Yaşayan Simonlar" kitabında anlatılanların gerçekliğinin 2015'te ortaya çıktığını savunarak, Fetullah Gülen'in bir röportajında müvekkili Avcı ile ilgili "Allah taksiratını affetsin" ifadesini kullandığını söyledi.

Bilirkişi incelemesi kararı

Esasa ilişkin görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Emin Ateşağaoğlu, dosyada bilirkişi incelemesi yaptırılmasını talep etti.

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü'ne yazı yazılarak, Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği bölümündeki öğretim görevlilerinden bilirkişilik yapabilecek en az 5 kişilik isim listesinin mahkemeye bildirilmesine hükmetti.

Mahkeme, listenin gönderilmesinin ardından oluşturulacak 3 kişilik bilirkişi heyetinin, sanıklardan elde edilen harddiskler ile dijital dokümanlara ilişkin, "oluşturulduğu tarih, kim tarafından oluşturulduğu, son kişi bilgisi, son kayıt tarihi, kaç kez işlem yapıldığı, değişiklik yapılıp yapılmadığı, zararlı yazılım bulunup bulunmadığı, virüs saldırısına maruz kalıp kalmadığı, zararlı yazılım veya virüs saldırısı sonucu oluşturulup oluşturulmadığı" konularında araştırma yapılmasına karar verdi.

Bilirkişilerce hazırlanacak rapora, önceki raporlar arasında çelişki olup olmadığı hususunun da eklenmesini karara bağlayan mahkeme, duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement