OdaTv Davasında Tübitak Raporu Kapsamında Tahliye Talebi - Son Dakika
Güncel

OdaTv Davasında Tübitak Raporu Kapsamında Tahliye Talebi

OdaTv Davasında Tübitak Raporu Kapsamında Tahliye Talebi

OdaTv davasında TÜBİTAK raporunun mahkemeye ulaşmasının ardından, tutuklu gazeteciler Soner Yalçın, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan, tahliye talebinde bulundu.

31.08.2012 11:57

Oda TV davasında TÜBİTAK raporunun mahkemeye ulaşmasının ardından, tutuklu gazeteciler Soner Yalçın, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan, avukatları aracılığıyla mahkemeye başvurarak tahliye talebinde bulundu.

Avukat Hüseyin Ersöz ve Duygun Yarsuvat tarafından İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan 10 sayfalık tahliye dilekçesinde, "TÜBİTAK raporundaki tespitler müvekkillerimizin masumiyetini gözler önüne sermektedir" denildi.

Avukatlar tarafından mahkemeye sunulan dilekçede TÜBİTAK raporunda suçlamalara dayanak dijital dokümanların hiçbirisinin müvekkiller tarafından oluşturulmadığı, değiştirilmediği ve hiçbir erişim sağlanmadığı yönünde tespitlere yer verildiği belirtildi.

Mahkemeye sunulan dilekçede, "Müvekkillerimizin oluşturulmamış, değiştirmemiş ve erişim sağlanmamış dokümanlara dayanarak 20 aydır özgürlüklerinin kısıtlanmış olması bir hukuk skandalıdır. Dosyanın belge üst verilerinin incelenmesi sonucu, dosyanın ilgili bilgisayar kullanıcısı tarafından oluşturulmadığı veya değiştirilmediği değerlendirilmektedir. İşletim sistemi izlerinin incelenmesi sonucunda dosyanın kullanıcı tarafından açıldığına dair bir bulguya rastlanmamıştır" ifadelerine yer verildi.

Mahkemeye sunulan dilekçenin sonuç ve talep bölümünde ise, "Yaklaşık 20 aydır özgürlükleri manipülatif dijital dokümanlar ile kısıtlanmış olan müvekkillerimiz Hüseyin Soner Yalçın, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ın tahliyelerine karar verilmesini talep ederiz" denildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel OdaTv Davasında Tübitak Raporu Kapsamında Tahliye Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement