Öğrenci Evleriyle İlgili Tartışma - Son Dakika
Güncel

Öğrenci Evleriyle İlgili Tartışma

Öğrenci Evleriyle İlgili Tartışma

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Gür: "Öğrencilerden önce günübirlik kiraya verilen ev meselesi var. Bunların ne amaçla kiraya verildiği belli. Çoğunda mülk sahibinin bile haberi yok" "N...

10.11.2013 11:18

VEDAT YÜCEBAŞ - Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Ahmet Gür, öğrenci evleriyle ilgili tartışmanın, emlak sektörü ve toplumu ilgilendiren yönüne ilişkin, "Öğrencilerden önce günübirlik kiraya verilen ev meselesi var. Bunların ne amaçla kiraya verildiği belli. Çoğundan mülk sahibinin bile haberi yok" dedi.

Gür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 kız babası olduğunu, kendisinin de "kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalmasının, Türk aile yapısı ve değerlerine ters düştüğü" düşüncesini taşıdığını söyledi.

"Kimsenin özel hayatı bizi ilgilendirmez" diyen Gür, oda olarak bu konularla çok fazla ilgilenmediklerini belirtti. Öğrencilerin kiralık ev bulmasının çok zor olduğunu dile getiren Gür, kendilerine çok sayıda şikayet geldiğini ve bunları emniyet birimleriyle paylaştıklarını anlattı.

Gür, son yıllarda çok sayıda yurt yapıldığını ve öğrencilerin büyük bölümünün buralarda kaldığını anlatarak, "Bugünün yurtları 4 yıldızlı otel gibi hizmet veriyor. Keşke bütün öğrenciler yurtlara girebilse. Yurtları, 'Ders çalışamıyoruz' bahanesiyle tercih etmeyen öğrenciler, 3-4 kişi bir araya gelerek ev kiralayabiliyor" ifadesini kullandı.

"Yerleşkelerde 'kiralık oda' ilanı asılması engellenmeli"

Gür, kiralık evlerin yanlış amaçlarla kullanıldığı meselesini uzun süredir dile getirdiklerini hatta Mersin, Eskişehir ve Bursa'daki emlak müşavirleri odaları olarak konuya ilişkin yasa hazırlanmasını önerdiklerini bildirdi.

Sorunun sadece öğrencilerle ilgili olmadığına dikkati çeken Gür, şunları kaydetti:

"Öğrencilerden önce günübirlik kiraya verilen ev meselesi var. Bunların ne amaçla kiraya verildiği belli. Çoğundan mülk sahibinin bile haberi yok. Yani şahıslar evi 400-500 liraya kiralıyor, dayalı-döşeli halde günlük 100-150 liraya kiralıyor. Mülk sahibinin aldığı 500 liralık ev kayıt altına alınıyor ama günlük kira kayıt dışı oluyor. Ayrıca bu evler amaç dışı kullanılıyor. Konu sadece öğrenciye ev kiralanması meselesi değil. Normalde öğrencilere ev kiraya verilmiyor. Verilse bile belli şartlar isteniyor. Şahsen kız ve erkek öğrencilerin aynı evi paylaşmasını doğru bulmuyorum. Bu bir vatandaş olarak şahsi görüşüm. Emlak Müşavirleri Odası Başkanı olarak ise yetkim dışı."

Ahmet Gür, üniversite yerleşkelerinde, öğrencilerin görebileceği yerlere "kiralık oda" ilanları asıldığını ifade ederek, bunun önüne geçilebilmesi için vakit geçirmeden yasa çıkarılması gerektiğini sözlerine ekledi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğrenci Evleriyle İlgili Tartışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement