Öğrenciler Depremi Yaşayarak Öğreniyorlar - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler Depremi Yaşayarak Öğreniyorlar

Öğrenciler Depremi Yaşayarak Öğreniyorlar

Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi'nde haftanın 4 günü eğitim veriliyor

02.03.2012 08:50

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Müdürlüğü tarafından Sekapark Kültür Alanı içinde faaliyete geçirilen Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi'ndeki eğitimlere ilgi her geçen gün artıyor.

HAFTANIN 4 GÜNÜ EĞİTİM VERİLİYOR

Merkezde haftanın iki günü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi personeline haftanın iki günü de ilköğretim okulu öğrencilere eğitim düzenleniyor. Deprem eğitimleri İzmit Mehmetçik, Leyla Atakan, Türk Pirelli ve Derince Pirireis İlköğretim Okulları'nda eğitim alan öğrencilere verildi. Öğrencilere eğitim kapsamında deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapılması gerektiği, depremin ne olduğu hakkında bilgiler aktarıldı.

ÜÇ BOYUTLU EĞİTİM

Eğitimin ardından Deprem Eğitim Merkezi'nde bulunan simülasyon odasında öğrenciler üç boyutlu olarak çeşitli büyüklüklerdeki depremleri canlı olarak yaşıyor. Simülasyon odasında ayrıca eşyaların nasıl sabitlenmesi gerektiği ve deprem sarsıntısı esnasında neler yapılması gerektiği uygulamalı olarak anlatılıyor. Bu eğitimler okulların açık olduğu süre boyunca Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Öğrenciler Depremi Yaşayarak Öğreniyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement