Öğrenciler Köyün Yıkılmasını Engelledi - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler Köyün Yıkılmasını Engelledi

Öğrenciler Köyün Yıkılmasını Engelledi

Erzurum da bir bölümü baraj suları altında kalan 30 haneli Tüysüz Köyü'nü boşaltmayan 15 evin yıkımı için köye gelen yıkım ekipleri köylüler arasında gerginlik yaşandı Yaşanan gerginlik üzerine olay yerine gelen Çat Kaymakamı yıkımın 17 Haziran tarihinde yapılması için köylülerle anlaştı.

03.06.2010 10:57

Erzurum da bir bölümü baraj suları altında kalan 30 haneli Tüysüz Köyü'nü boşaltmayan 15 evin yıkımı için köye gelen yıkım ekipleri köylüler arasında gerginlik yaşandı

Yaşanan gerginlik üzerine olay yerine gelen Çat Kaymakamı yıkımın 17 Haziran tarihinde yapılması için köylülerle anlaştı.

Erzurum'un içme suyu ihtiyacını karşılayan Palandöken Baraj Gölü'nü kirlettikleri gerekçesiyle DSİ 8'inci Bölge Müdürlüğü Çat İlçesine bağlı 4 köy ve bir mezrayı kamulaştırdı. Bir bölümü baraj suları altında kalan 30 haneli Tüysüz Köyü'nü boşaltmayan 15 evin yıkımı için DSİ'nin avukatı İhsan Küçük, Jandarma ve yıkım ekibi ile birlikte köye gitti. Köylülerin çayırlarını biçmek ve çocukların okullarını bitirmesi için yetkililerden 2 ay müsade istedi. Ancak yıkımda ısararlı olan ekiple köylüler arasında sözlü tartışmalar yaşandı. Köyde gergin dakikaların yaşandığı haberini alan Çat Kaymakamı Hasan Balcı olay yerine geldi. DSİ'nin yetkilileri ve köylülerle bir toplantı yapan Kaymakam Balcı, okula giden 16 çocuğun eğitimlerinden mahrum olmamaları için yıkımın 17 Haziran'a ertelendiğini açıkladı.

Turgay İPEK - ERZURUM/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğrenciler Köyün Yıkılmasını Engelledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement