Öğrenciler Tasarlıyor, Penta Uyguluyor" Tasarım Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler Tasarlıyor, Penta Uyguluyor" Tasarım Yarışması Sonuçlandı

Öğrenciler Tasarlıyor, Penta Uyguluyor" Tasarım Yarışması Sonuçlandı

Penta Banyo ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Endüstri Tasarımı Bölümü’nün işbirliğiyle organize edilen “Öğrenciler Tasarlıyor, Penta Banyo Uyguluyor” tasarım yarışmasının sonuçları açıklandı.

22.04.2015 14:59

Penta Banyo ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Endüstri Tasarımı Bölümü'nün işbirliğiyle organize edilen "Öğrenciler Tasarlıyor, Penta Banyo Uyguluyor" tasarım yarışmasının sonuçları açıklandı.

Penta Banyo, uzun zamandır unutulmaya yüz tutan üniversite-sanayi işbirliği konusunda önemli bir projeye imza attı. MSGSÜ Endüstri Tasarımı Bölümü ile yapılan işbirliğiyle organize edilen "Öğrenciler Tasarlıyor, Penta Banyo Uyguluyor" tasarım yarışmasının sonuçları açıklandı. Öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterilen yarışmaya, toplam 150 mevcutlu yüksek lisans ve son iki sınıf öğrencilerinden 80 kişi katıldı. MSGSÜ akademisyenleri Yrd. Doç. Dr Abdüsselam Selami Çifter, Prof. Dr. Suha Erda ve Yrd. Doç. Dr. Tengüz Ünsal'ın yanı sıra Penta Banyo Yönetim Kurulu Başkanı Salih Aydın'ın ve Yönetim Kurulu Üyesi İsa Baş'ın yer aldığı jürinin 2 adet ikincilik, 1 adet üçüncülük, 3 adet mansiyon ve 4 adet teşvik ödülünün verildiği yarışmada birinciliğe layık eser bulunamadığı bildirildi. Tasarım yarışmasında ikinciler 5'er bin TL, üçüncü 2 bin 500 TL ve mansiyon ve teşvik ödüllerine layık görülenler biner TL para ödülü kazandılar. Yarışmaya katılan tüm tasarımlardan üretilmeye değer görülen bir tanesinin seri üretiminin yapılacağı belirtildi. Yarışmanın sürprizi ise tüm tasarımlardan üretilmeye değer görülecek bir tanesinin seri üretiminin yapılması ve ürün adının tasarlayan kişi tarafından verilmesi oldu.

Ödül töreninde MSGSÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof Dr. Güzin Konuk, Penta Banyo Yönetim Kurulu Başkanı Salih Aydın ve jüri üyeleri Prof. Dr. Suha Erda ile Yrd. Doç. Dr. Tengüz Ünsal birer konuşma yaparak ödülleri sahiplerine takdim ettiler. Yarışmanın koordinatörlüğünü ise Araştırma Görevlisi Ahmet Çetin Eyüp'ün yürüttüğü vurgulandı.

Penta Banyo Yönetim Kurulu Başkanı Salih Aydın, endüstriyel tasarımın sadece tasarım işi olmadığını aynı zamanda aşkla yapılması gereken bir keyif olduğunu vurgulayarak, "Bu yarışma sayesinde, öğrenci kardeşlerimiz birebir profesyonel bir çalışmanın içine girerek, teorik bilgilerini pratikle birleştirecekler. Başarılı olacak arkadaşlar, daha sektöre adım atmadan isimlerini duyuracaklar. Bu çok önemli bir fırsattır. Yarışma sırasında eser seçimleri konusunda son derece hassas ve objektif davrandık. Birinci seçmememiz, bence bunun en önemli göstergesidir. Bu yarışmayı geleneksel hale gelmesini istiyoruz" dedi.

Bu toprakların insanlarının tasarımlarını kullanmayı kurum olarak özellikle çok önemsediklerini ifade eden Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

"Özellikle genç insanlarımızın özgün tasarımlarını üretmeyi; hem kurumsal kültürümüz açısından çok önemsiyoruz ve hem de kendi adıma bundan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu konuda hocalarımız ve üniversite yöneticilerimize de, iş birliktelikleri için çok teşekkür ediyorum. Penta Banyo'yu güzel sanatların ülkemizdeki akademik zirvesi ile buluşturdukları için kendilerine müteşekkiriz. Yarışmaya katılacak tüm genç arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Unutmayın lütfen; sonuç ne olursa olsun, tasarlamak başarmaktır." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öğrenciler Tasarlıyor, Penta Uyguluyor' Tasarım Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement