Öğrencilerden 'Anız Yangınlarına Hayır Yürüyüşü' - Son Dakika
Güncel

Öğrencilerden 'Anız Yangınlarına Hayır Yürüyüşü'

Öğrencilerden \'Anız Yangınlarına Hayır Yürüyüşü\'

Adana'da 5 bin 250 öğrenci, öğretmenleri ile birlikte anız yangınlarına karşı yürüdü.

22.05.2013 18:02

Adana'da 5 bin 250 öğrenci, öğretmenleri ile birlikte anız yangınlarına karşı yürüdü.

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikleri Yönetmeliği' kapsamında 'Anız Yangınlarına Hayır Yürüyüşü' yürüyüşü düzenlendi. Anız yakılmasının ve önlenmesine yönelik olarak kamuoyunun dikkatlerini çekmek amacıyla düzenlenen yürüyüşe, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü de destek verdi.

Adana Valiliği önünde başlayan 'Anız Yangınlarına Hayır Yürüyüşü'ne 30 okuldan 5 bin 250 öğrenci ve öğretmenin yanı sıra Vali Yardımcısı Azmi Yeşil ile İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet de katıldı. Polisin geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen yürüyüşte öğrenciler 'Anız yangınlarına hayır, İs kokusu istemiyoruz' şeklinde sloganlar eşliğinde Atatürk Parkı'na kadar yürüdü.

Burada konuşan Mehmet Ali Selamet, toprağın; tarımsal üretimin ana kaynağı olduğuna dikkat çekerek, bu yöntemin topraktaki böcekleri öldürüp, organik maddeleri yaktığı gibi biyolojik dengeyi ve mineral yapıyı bozduğunu, aynı zamanda da verim kaybına neden olduğunu söyledi.

Anız yakmanın sağlık açısından solunum ve kalp hastalığını tetiklediğini belirten Selamet, "Yine geldi hasat, sakın anız yakma! Düşüncesinden hareketle anız yakmanın cehalet olduğunu, toprakları yok ettiğini, yerdekine, topraktakine merhamet edilmesi gerektiğini, dumansız ve is kokusuz bir hava için anız yangınlarının olmaması gerektiğini tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz" dedi.

Bu arada, sıcak havaya rağmen yaklaşık 1.5 kilometrelik yol yürüyen öğrenciler, Atatürk Parkı'na ulaştıklarında kendilerini çeşmenin altına bıraktı. Öğrenciler, su içmek için adeta birbirleri ile yarıştı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öğrencilerden 'Anız Yangınlarına Hayır Yürüyüşü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement