Öğrencilere Yönelik Diş Sağlığı Eğitimi Verildi - Son Dakika
Güncel

Öğrencilere Yönelik Diş Sağlığı Eğitimi Verildi

Öğrencilere Yönelik Diş Sağlığı Eğitimi Verildi

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Şanlıurfa'da çocukların diş sağlığı konusunda bilinçlenmesi için eğitim çalışması düzenledi.

13.03.2015 10:17  Güncelleme: 13:55

Eğitim alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), diş sağlığı bilincinin çocuk yaşlarda edinilmesi gerektiği gerçeğinden yola çıkılarak; ağız bakımı konusunda da bilinçli nesiller yetiştirmeyi hedefliyor.

TEGV'in Şanlıurfa'da bulunan Sevgi-Erdoğan Gönül Eğitim Parkı tarafından Şair Abdi, Mehmet Akif Ersoy ve Dr. Cavit Özyeğin İlköğretim Okullarından gelen yaklaşık bin 200 çocuğa sağlık bakanlığı bünyesinde ki diş hekimleri tarafından ağız ve diş bakımı eğitimi verildi. Ayrıca her öğrenciye diş macunu ve diş fırçası da hediye edildi.

Verilen eğitimde, ağız ve diş sağlığı için doğru diş fırçalama tekniklerinin yanı sıra, 'ağız bakımı için nasıl beslenmeliyiz' gibi konular üzerinde de duruldu. Çocuklar için çizgi film şeklinde hazırlanan videolu gösterimde ise hem öğrendiler hem de eğlendi. Böylece çocuklarda, ağız ve diş sağlığını korumak için bilinmesi ve bir yaşam şekli haline getirilmesi gereken tüm konularda kapsamlı bir farkındalık sağlandı.

Etkinlik ile ilgili bir değerlendirme yapan TEGV İl Temsilcisi Mustafa Kemal Erten, "Bu faaliyetimizi gerçekleştirmemize katkı sağlayan; Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine, Halk Sağlığı Müdürlüğüne, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine, Diş Hekimlerimize, çocuklarımızın vakfımıza ulaşımı için servis desteği sağlayan Eyyübiye Belediyesi 'ne, Colgate Bilimsel İşler Müdürü 'ne, okul idarecilerine-öğretmenlerimize ve son olarak da değerli eğitim gönüllülerimize teşekkür ediyoruz" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Öğrencilere Yönelik Diş Sağlığı Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement