Eğitim-İş'in yaptığı eylemde öğretmenler, kamu çalışanlarına zam yapılmamasını ve hükümeti protesto etmek için maaş bordrolarını yaktılar Eğitim-İş'in yaptığı eylemde öğretmenler, kamu çalışanlarına zam yapılmamasını ve hükümeti protesto etmek için maaş bordrolarını yaktılar.
Eğitim-İş, YKM önünde kamu çalışanlarına zam yapılmamasına ilişkin olarak kitlesel bir basın açıklaması yaptı. Eyleme katılan öğretmenler, hükümeti protesto etmek için maaş bordrolarını yaktılar. Eylemde basın açıklamasını okuyan Eğitim-İş Genel Sekreteri Şenol Eyüboğlu, cumhuriyet tarihinde ilk kez kamu çalışanlarının maaş zammı almadan yeni bir yıla girdiklerini belirtti. Kamu çalışanlarının 2012 Ocak maaşlarına, yalnızca 2011 yılı enflasyon farkı olan yüzde 2,7 oranında bir zam yapıldığını hatırlatan Eyüboğlu, bu rakamın enflasyon farkını gerçek anlamda yansıtmadığını ifade etti. AKP hükümetinin, yaşanan krizin faturasını yoksul halka ve 2,5 milyon kamu çalışanının sırtına yüklemek istediğini vurgulayan Eyüboğlu, şunları söyledi:
"Asgari ücretin açlık sınırının altında 701 TL olarak belirlenmesi, dolaylı vergilerin artırılması, sağlık primlerinin ve giderlerinin sosyal devlet devre dışı bırakılarak yurttaş tarafından karşılanması ve temel tüketim mallarına yapılan zamlar, bu durumun önemli göstergeleridir.
Anayasa değişikliği üzerinden 16 ay geçmesine rağmen toplu sözleşmenin yasal alt yapısı hazırlanmadığı gibi, geçici bir maaş zammı oranı konusunda da herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Ama bunun yanında pek çok konuda, kamu çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarını gerileten kanun hükmünde kararnameler çıkartılabilmiştir. Kamu çalışanları geleceklerini yakından ilgilendiren bu düzenlemelerde, ne yazık ki taraf olamamışlardır.
Eğitim-İş olarak; toplumsal muhalefetin en önemli güçleri olan emek örgütlerini, aralarındaki farklılıkları bir yana bırakarak birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Siyasi iktidarın kamu çalışanlarını yok sayan, onları açlık ve yoksulluğa sevk eden politikalarını, bordrolarımızı yakarak protesto ediyoruz." - Ankara
Son Dakika › Güncel › Öğretmenler Kızılay'da Maaş Bordrolarını Yaktılar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.