Okay Temiz Budapeşte'de Caz Severlerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Okay Temiz Budapeşte'de Caz Severlerle Buluştu

Okay Temiz Budapeşte\'de Caz Severlerle Buluştu

Türk caz sanatçısı Okay Temiz, Budapeşte'de caz severlerle bir araya geldi.

13.01.2014 01:20

Türk caz sanatçısı Okay Temiz, Budapeşte'de caz severlerle bir araya geldi.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Sanat Sarayı'nda bu yıl 7'ncisi düzenlenen Jazz Showcase 2014 sanat etkinliği çerçevesinde caz konserleri ve konuyla ilgili konferans gerçekleştirildi.

Yoğun ilgi gören programın ilk gününde Macar caz gruplarının yanı sıra Uraz Kivaner Quartet, Orkut & Musluoğlu & İkiz Trio ve ünlü Türk caz sanatçısı Okay Temiz konser verdi.

Program kapsamında ikinci gün düzenlenen konferansta UNESCO sponsorluğunda gerçekleştirilen Uluslararası Caz Günleri'nin geleceği ve caz müziğine katkısı tartışıldı.

Konferans katılımcılarından Türk caz sanatçısı Çağlayan Yıldız ve İstanbul Caz  Festivali eski sanat yönetmeni Francesco Martinelli, Türkiye'deki caz müziğinin gelişimi, şimdiki durumu ve Uluslararası Caz Günleri organizasyonunun Türkiye'deki caz müziğine katkısı hakkında bilgi verdi.

Konferans bitiminde Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz, Türk-Macar ilişkilerinin sadece ekonomik ve siyasi olarak değil aynı zamanda sanatsal faaliyetlerle de pekiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Daha sonra Şahbaz, Türk caz sanatçısı Önder Foçan'a Türk-Macar tarihini anlatan bir kitap verdi, teşekkür etti.

Program ABD'li, Alman ve Macar caz gruplarının konserleriyle sona erdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Okay Temiz Budapeşte'de Caz Severlerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement