Okul Kıyafetininin Tek Firmaya Verilmesine Tepki - Son Dakika
Güncel

Okul Kıyafetininin Tek Firmaya Verilmesine Tepki

Okul Kıyafetininin Tek Firmaya Verilmesine Tepki

Nazilli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi önünde konuyla ilgili bir açıktlama yapan Nazilli Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi Engin Deniz Peker, tepkisini dile getirdi.

21.09.2013 21:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi önünde konuyla ilgili bir açıktlama yapan Nazilli Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi Engin Deniz Peker, tepkisini dile getirdi. Okul üniformalarının tek bir firmadan temin edilmesinin, rant sağlamaktan başka bir şey olmadığını ileri sürüp, 'Ağustos ayından beri resmi yazışmalarla ve okulları dolaşarak kıyafet değişikliği olup olamadığını sorduk. Ancak, bize hiçbir bilgi verilmedi. 1600 öğrencisi bulunan Nazilli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, okulların açıldığı 16 Eylül Pazartesi günü kıyafet değişikliğine giderek üniformaya döndüklerini açıkladı. Hemen ardından da yeni üniformaların söz konusu bir firma tarafından satışa sunuldu. Okullar açılmadan yaklaşık 20 gün önce üniforma konusunu görüşmek üzere Okul Müdür Vekili H.Ö.?nün (Hayrettin Öğünç) odasına geldiğimde odasında poşetler içerisinde söz konusu firmaya ait üniformaları görüp, suçüstü yaptım. Bunun üzerine bana, 'Oda olarak sizlere bilgi verilecek' diyerek, beni gönderdi. Ancak, ne hikmetse okulların açıldığı gün bu firma ünformaları satışa sundu. Oysa ki bir malın imalatı, üretilmesi ve satışa sunulması, kumaşın boyanması asgari 20-25 günlük bir süreçtir. Ortada büyük bir vurgun söz konusuö dedi.

Nazilli'de 8 bin imalatçı firma olmasına rağmen üniforma işinin tek bir firmaya verilmesinin anlaşılır gibi olmadığını da vurgulayarak, 'Esnaflarımız mağdur edilmiştir. Bizim bu olayın üzerine gitmemizin ardından okul idaresi, '2-3 ve 4'ncü sınıflar almasın. Sadece 1'nci sınıflar alsın' açıklaması yaparak, bir nevi suçlarını itiraf etmişlerdir. Biz de bu konuda Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunarak şikayetçi olduk, artık olay yargı aşamasında, top artık ilgili kurumlardadır. Başbakanlık, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Valilik ve Kaymakamlığa da şikayet dilekçelerimizi verdikö diye konuştu.

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan ise Nazilli Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası'nın dilekçesini işleme koyduklarını belirtip, soruşturmamız sürüyor, 'Herhangi bir olumsuz durumla karşılaşırsak gereken işlem neyse yaparızö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Okul Kıyafetininin Tek Firmaya Verilmesine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement