Okul Öncesi ve Birinci Sınıf Öğrencileri Ders Başı Yaptı - Son Dakika
Güncel

Okul Öncesi ve Birinci Sınıf Öğrencileri Ders Başı Yaptı

Okul Öncesi ve Birinci Sınıf Öğrencileri Ders Başı Yaptı

Okul öncesi ve birinci sınıf öğrenciler için 2012-2013 eğitim-öğretim yılı başladı.

10.09.2012 14:35

Okul öncesi ve birinci sınıf öğrenciler için 2012-2013 eğitim-öğretim yılı başladı.

İstanbul Bahçelievler Siyavuşpaşa İlkokulu'nda düzenlenen törende konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, "Bir şeyi itiraf etmek istiyorum. Ben bu yaz tatil yapmadım. İl Mili Eğitim Müdürümüz hiç tatil yapmadı. Sayın Valimiz tatil yapmadı. Her hafta bir ilçeye gidildi ve o ilçede eğitim öğretimle alakalı toplantılar yapıldı" dedi.

Kaya, yaz başındaki mevcut derslik ve şube sayısının olumlu yönde değiştiğini, çalışmaların takdir edilecek düzeye geldiğini söyledi. Yeni müfredata da değinen Vali Yardımcısı Kaya, yeni metodlarla çocukların daha iyi bir eğitim alacağının altını çizdi.

Törende konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise çocuklara seslenerek, "Yavrularımıza hoş geldiniz diyoruz, onları bağrımıza basıyoruz. Sevgili yavrular hoş geldiniz yuvanıza, sevgi ocağına, öğretmen yüreğine tekrar tekrar hoş geldiniz" dedi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın devrim niteliğinde önemli adımlar attığını belirten Yıldız, yaz başında konuşulan istatistiki bilgilerin artık geride kaldığını İstanbul'un eğitime tam anlamıyla hazır olduğunu söyledi.

Törenden önce okula gelmeye başlayan veli ve minik öğrenciler okulun bahçesinde renkli görüntüler oluşturdu. Bazı öğrenciler anne-babalarının elini tören boyunca hiç bırakmadı. Çocuklarının sınıflarını listelerden öğrenen velilerin de minikler kadar kadar heyecanlı olduğu dikkati çekti. Törenin ardından öğrenciler sınıflarına göre sıra oldu.

Birinci sınıfa başlayacak Ecem Naz Özarpacı ve Yağız Erim Arslan konuşmaların ardından şiir okudu, üst sınıfların oluşturduğu folklor ekibi yurdun 7 bölgesinden yöresel oyunlar sergiledi.

AA muhabirine konuşan, öğrenci velisi Murat Satılmış, ilk defa okula öğrenci göndermediğini ama bu yıl heyecanının farklı olduğunu söyleyerek, yaz boyu tartışılan, 4+4+4 sistemi ile ilgili, "Bizim 66 ay sıkıntımız olmadı, bence gereksiz bir tartışmaydı. Zaten ilk 4 ay anaokulu gibiymiş" değerlendirmesinde bulundu.

Bir başka veli Önder Tolalı ise, "Heyecanlıyız ilkinde böyle olmadı ama Yusuf'ta daha heyecanlıyız, daha önce anaokuluna gitti. Her şeyden haberdar zaten" şeklinde konuştu. Öğrenci Yusuf Tolalı da "Heyecanlıyım, okula gitmek istiyorum. Eve gitmek istiyorum. Okulda ödev yapacağım, resim çizeceğim, eve gideceğim" dedi.

-Çocuklara ve velilere ilk ders-

Açılış töreninin ardından İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız bir sınıfa girerek öğrencilerin yanına oturdu. Öğrencilerin ilk gün heyecanını paylaşan Kaya, sembolik olarak ilk dersi verdi.

Muhabir: Sefa Mutlu

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Okul Öncesi ve Birinci Sınıf Öğrencileri Ders Başı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement