Okul Saldırıları Üzerine 83 Kişi Gözaltında - Son Dakika
Son Dakika Logo

Okul Saldırıları Üzerine 83 Kişi Gözaltında

16.04.2026 10:02

Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki okul saldırılarıyla ilgili 83 kişi gözaltına alındı.

(ANKARA) - Emniyet Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki okul saldırılarına ilişkin yürütülen çalışmalar kapsamında, suçu ve suçluyu övücü nitelik taşıyan, kamu düzenini olumsuz etkilemeye yönelik paylaşım ve faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen 83 şahıs hakkında gözaltı kararı verildiğini ve 93 Telegram grubunun kapatıldığını açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki okul saldırılarına iilişkin yürütülen çalışmalar kapsamında, suçu ve suçluyu övücü nitelik taşıyan, kamu düzenini olumsuz etkilemeye yönelik paylaşım ve faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen 83 şahıs hakkında gözaltı kararı verildiğini ve haklarında adli işlem uygulandığını bildirdi.

Açıklamada, ayrıca 940 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildiği ve 93 adet Telegram grubunun da kapatıldığı belirtilerek, "Şüphelilerle ilgili adli süreçler ilgili birimlerimizce çok yönlü olarak sürdürülmektedir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Okul Saldırıları Üzerine 83 Kişi Gözaltında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement