Okuyamamanın burukluğunu, köy okullarındaki öğrencilere pasta ikram ederek gideriyor - Son Dakika
Güncel

Okuyamamanın burukluğunu, köy okullarındaki öğrencilere pasta ikram ederek gideriyor

Okuyamamanın burukluğunu, köy okullarındaki öğrencilere pasta ikram ederek gideriyor

BİNGÖL'ün Karlıova ilçesinde, ailesine yardımcı olmak amacıyla ilkokul 1'inci sınıfı bırakmak zorunda kalarak ailece İzmit'e yerleşen ve çalışan Cemil Çelik (35), 10 yıl önce memleketine gelip, pastane işletmeye başladı.

06.06.2022 11:16  Güncelleme: 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİNGÖL'ün Karlıova ilçesinde, ailesine yardımcı olmak amacıyla ilkokul 1'inci sınıfı bırakmak zorunda kalarak ailece İzmit'e yerleşen ve çalışan Cemil Çelik (35), 10 yıl önce memleketine gelip, pastane işletmeye başladı. Çelik, okuyamamanın burukluğunu ilçeye bağlı köylerdeki öğrencilere yaptığı pastalarla gidermeye başladı. Kışın kar yoğunluğundan dolayı köye gittiğini anlatan Çelik, "Öğrencileri tehlikeye atmamak için ben köylere ikramlarımı götürüyorum. Onların mutlu olması bizim mutlu olmamız demek. Onlar bizim geleceğimizdir" dedi.

Karlıova'da yaşayan Cemil Çelik, ailesine yardımcı olmak için ilkokul 1'inci sınıfta okulu bırakarak, onlarla İzmit'e yerleşti. Uzun süre pastanelerde çalışan Çelik, okuma yazmayı da çevresinin yardımıyla öğrendi. Evli ve 3 çocuk babası Çelik, 10 yıl önce memleketine dönerek pastane işletmeye başladı. Okuyamamanın burukluğunu yaşayan Çelik, ilçeye bağlı köy okullarında zor şartlarda eğitim gören öğrencileri yaptığı pastaları ikram ederek mutlu etmeye karar verdi. Çelik, her hafta belirlediği 3 köy okulunun öğrencilerini öğretmenleriyle pastanesinde ağırlayarak, yaptığı pastalardan ikram etmeye başladı. Çelik, Türkiye'nin en çok kar yağan ilçelerinden birinde oldukları için kışın çocukları riske atmamak adına okullara kendisi giderek ikramda bulunuyor.

'ONLAR BİZİM GELECEĞİMİZ'Cemil Çelik, pasta yiyen çocukların gözlerindeki sevinci görmenin kendisi için yeterli olduğunu belirterek, "Ben okul okumadım. İlkokul birden terkim. Bir gün mutlaka kendi memleketime dönüp bunu yapmaya karar verdim. Yapmasam bile çocuklara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacaktım. Şu anda hamdolsun iyiyiz. Sadece onlara yardımcı olmak istiyorum. Geleceğimiz olan çocuklara yatırım yapmaya devam edeceğim. Okullar açıldığından bu yana sürekli öğrencilerle beraberiz. Kış ayında yollar riskli olduğu için öğrencileri tehlikeye atmamak için köylere ikramları ben götürdüm. Karların erimesiyle öğrencilerimizin ilçe merkezini de görmelerini sağlamak ve onlar için bir değişiklik olması için de özel servis ile her hafta üç köy okulunu işletmemize getirerek burada ağırlıyoruz. Onların mutlu olması bizim mutlu olmamız demektir. Onlar bizim geleceğimizdir" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Okuyamamanın burukluğunu, köy okullarındaki öğrencilere pasta ikram ederek gideriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement