Olaylı Derbinin İlk Duruşması Görüldü - Son Dakika
Güncel

Olaylı Derbinin İlk Duruşması Görüldü

Olaylı Derbinin İlk Duruşması Görüldü

Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynanan Fenerbahçe-Galatasaray karşılaşması sonrasında çıkan olaylarla ilgili açılan davanın ilk duruşması görüldü.

12.04.2013 14:42  Güncelleme: 12:40

Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynanan Fenerbahçe- Galatasaray karşılaşması sonrasında saha dışında çıkan olaylarla ilgili açılan davanın ilk duruşması görüldü. Kadıköy 30. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 18 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.

"GÜVENLİĞİM İÇİN KARAKOLA GÖTÜRÜLDÜM SANDIM"

Tutuksuz sanıkların yapılan kimlik tespitinin ardından savunmalarına geçildi. Sanıklar savunmalarında kamu malına zarar vermediklerini ve polise mukavemet etmediklerini belirtti.

Duruşmada tutuksuz sanık Erol Şentürk, Fenerbahçe-Galatasaray maçı için Gaziantep'ten geldiğini ifade ederek maç çıkışı taşkınlık yaşandığı için polisin biber gazı sıktığını belirtti. Olaylar sırasında bir kafeye sığındığını söyleyen Şentürk, "Kafeden çıktıktan sonra Fenerbahçe forması giymiş birileri beni karakola götürdü. Başlangıçta güvenliğim için götürüldüğümü düşünürken bir süre sonra hakkımda tutanak tutuldu" dedi.

Sanıklardan Anık Bayer ve Coşkun Üzüm, polis memurlarının tuttukları tutanakları kabul etmediklerini belirterek, başkalarının yapmış olduğu eylemlerin üzerlerine yıkıldığını iddia etti.

"POLİSE MUKAVEMET SUÇU OLUŞMAZ"

Sanık avukatlarından Aydın Metin Taş ise müvekillerini gözaltına alan şahısların sivil giyimli olduğunu ifade ederek, "Müvekkiller, polis olduğunu bilmediği için eğer tepki göstermiş olsalar bile polise mukavemet suçu oluşmaz" diye konuştu. Mahkeme, 11 sanığın duruşmadan vareste tutulmasına ve olaylara ilişkin tutanak tutan 5 polis memurunun bir sonraki celse dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Fenerbahçe ve Galatasaray 12 Mayıs 2012' de Kadıköy'de şampiyonluk mücadelesine çıkmış, maçın ardından polis ile taraftar arasında olaylar yaşanmıştı. Olaylar sonrasında onlarca kişi gözaltına alınmış ve olaylar saha içi ve saha dışı olarak ikiye ayrılmıştı. Saha dışı olayara karıştığı iddia edilen 18 sanık hakkında "görev yapmakta olan polise görevi yaptırmamak için direnmek", "kamu malına zarar vermek" ve "kasten yaralamak" gibi suçlardan 6 aydan 10.5 yıla kadar değişen hapisle cezalandırılmaları isteniyor. Olaya ilişkin saha içi olaylara karıştığı iddia edilen sanıkların yargılandığı dava ise Anadolu 21. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam ediliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Olaylı Derbinin İlk Duruşması Görüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement