Öldürülme Korkusuyla Öldürmüş

Adana'da 2 yıllık eşi, 40 yaşındaki Filiz Akar'ı tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan ve ömür boyu hapsi istenen 44 yaşındaki Yusuf Akar'ın yargılanmasına başlandı.
Adana'da 2 yıllık eşi, 40 yaşındaki Filiz Akar'ı tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan ve ömür boyu hapsi istenen 44 yaşındaki Yusuf Akar'ın yargılanmasına başlandı. Sanık Akar, eşini, kendisine komplo kurarak öldürteceğini düşündüğünü için vurduğunu söyledi. Mahkeme heyeti, sanığın ceza ehliyetiyle ilgili daha önce talep edilen raporun beklenmesine ve dosyadaki eksikliklerin tamamlanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.
Belediye Evleri Mahallesi'nde, geçen 6 Nisan'da meydana gelen olayda, iddiaya göre psikolojik rahatsızlığı bulunan Yusuf Akar, saat 05. 00'te, 3 aylık çocukları Mehmet Hakkı'nın altını değiştirmek için kalkan eşi Filiz Akar'la tartışmaya başladı. Yusuf Akar, iddiaya göre, kendisine komplo kurduğundan şüphelendiği eşine bulundurma ruhsatlı tabancasıyla ateş açtı. Filiz Akar, başına ve sırtına isabet eden mermilerle olay yerinde öldü.
Olayın ardından polisi arayarak, "Eşimi öldürdüm" diyen Yusuf Akar, adrese gelen ekiplere, kucağında bebeği, elinde tabanca ile teslim oldu. Nöbetçi mahkemece tutuklanan Akar hakkında, 'eşini öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanan sanık Yusuf Akar, eşinin kendisine komplo kurduğundan şüphelendiğini söyledi.
'KENDİMİ TEHLİKEDE HİSSETTİM'
Eşinin yaptığı yemekleri yedikten sonra sürekli uykusu geldiğini ancak uyuyamadığını ileri süren Akar, "Ben bakkal çalıştırıyorum. İşyerime tanımadığım insanlar gelip gidiyordu. Bana garip garip bakıyorlardı. 'Bebek nasıl?' diye soruyorlardı. Ben de bebeğin benden olmayabileceğini ima ettiklerini düşündüm. Her gelen 'Bebek nasıl?' diyordu. Eşim beni arayıp eve çağırıyordu. Eve geldiğimde bebeğe bir şeyler yapıyor, bebek de ağlıyordu. Bana bebeğin mamasının bittiğini ve gidip almamı söylüyordu. Mamayı alıp geldiğimde ise yedirmiyordu. Ben kendimi tehlikede hissettim. Olay günü de eşim sırt çantasını hazırlamıştı. Ses üzerine uyandım. Eşimle tartıştık. Karyolanın altındaki silahı çıkartıp ateş ettim. Eşim mutfağa doğru kaçıyordu" dedi.
'ÖLMEDEN 3 GÜN ÖNCE ARAMIŞTI'
Öldürülen Filiz Akar'ın annesi Handan Işık ise kızının öldürülmeden 3 gün önce kendisini telefonla aradığını belirterek, "Kızım bana, 'Anne silahla eve geliyor. Mermiyi namluya sürüyor, sonra da silahı yastığın altına koyuyor. Benlik bir durum yok' demişti. Kızım öldürüldüğü gün de bana gelecekti" ifadelerini kullandı.
Sanığın kız kardeşlerini suçlayan Işık, "Kız kardeşleri bebeğin ve kızımın üzerinde hakimiyet kurmaya çalışıyorlarmış. Olaydan bir gün önce de sanık, kızıma, 'Ablamdan özür dileyeceksin' deyince, saat 03. 00'e kadar tartışmışlar" dedi.
Tanık olarak dinlenen Aysel Kekilli ise "Biz aynı apartmanda oturuyoruz. Filiz bana olaydan önce kocasının durumunun iyi olmadığını ve tedavi ettirmek istediğini söyledi. Benim kızım da Balcalı Hastanesi'nden randevu almıştı. Olay sabahı hastaneye götürecektik" dedi.
Mahkeme heyeti, sanığın ceza ehliyetiyle ilgili daha önce talep edilen raporun beklenmesine ve dosyadaki eksikliklerin tamamlanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.
MKA - Adana