Ölüdenizli Yarenler'den Mangal Başında 'Mangal Style' - Son Dakika
Güncel

Ölüdenizli Yarenler'den Mangal Başında 'Mangal Style'

Ölüdenizli Yarenler\'den Mangal Başında \'Mangal Style\'

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 1'i İskoç, 4 İngilizden oluşan Ölüdenizli Yarenler Grubu, Güney Koreli şarkıcı PSY'nin dünyaca ünlenen şarkısı Gangnam Style'dan Türkçe'ye uyarlanmış 'Mangal Style' şarkısıyla ilgi odağı oldu.

10.09.2013 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 1'i İskoç, 4 İngilizden oluşan Ölüdenizli Yarenler Grubu, Güney Koreli şarkıcı PSY'nin dünyaca ünlenen şarkısı Gangnam Style'dan Türkçe'ye uyarlanmış 'Mangal Style' şarkısıyla ilgi odağı oldu.

Yarenler, mangal başında söyledikleri şarkı sırasında hem dans etti, hem de köfte pişirdi.

İŞTE O DANS

Ölüdeniz Beldesi'nde 6 yıl önce kurulan ve söyledikleri türkülerle Türkiye genelinde üne kavuşan Ölüdenizli Yarenler, son şarkılarını mangal başında söyledi. Güney Koreli şarkıcı PSY'nin Gangnam Style şarkısının Türkçe uyarlaması 'Mangal Style'i seslendiren Yarenler, giydikleri folklorik kıyafetler ve ilerleyen yaşlarına rağmen kıvrak danslarıyla beğeni topladı.

HEM SÖYLEDİ HEM YELLEDİ

Şarkının seslendirildiği Ölüdeniz Seyir Tepesi'ne Yarenler için kasasında mangal bulunan köfteci arabası getirildi. Mangalın başına geçen grubun solisti David Groom bir yandan şarkı söyledi, diğer yandan köfte pişirdi. Grup üyeleri şarkının ardından pişirdikleri köfteleri yedi.

'SÖZLERİ İNTERNETTEN BULDUM'

Grubun solisti David Groom, internetten bularak seslendirdikleri şarkıyla büyük ilgi gördüklerini söyledi. Bu kez Türk Halk Müziği'nin dışına çıktıklarını anlatan Groom, şarkıyı eğlenmek için yaptıklarını anlattı. Mangalın Türkiye'de çok sevildiğini, tüm aile fertlerini bir araya getirmenin yolu olduğunu aktaran Groom, 3 aydan bu yana şarkı için prova yaptıklarını kaydetti. Groom, festivallerde şarkıyı söyleyeceklerini vurguladı.

30'UN ÜZERİNDE TÜRKÜ SÖYLÜYORLAR

Ekibin sanat yönetmeni Ölüdeniz Sanat Evi Müdürü Coşkun Karabulut, Ölüdenizli Yarenler grubunun 2007 yılında kurulduğunu kaydetti. Seslendirilen türkülerle ekibin tüm Türkiye'de tanındığını aktaran Karabulut, Yaşadığımız yöre de dahil olmak üzere Ölüdenizli Yarenler 30'un üzerinde türküyü seslendiriyor. Türküleri ben seçiyorum. Unutulmuş şarkıları yaşlı İngilizlerden ve onların aksanıyla dinlemek insanları mutlu ediyor. Şimdi de çok popüler bir şarkıyı dilimize çevirerek söyleyip dans ediyorlar. Umarım beğenilir dedi.

YAŞLARI 60'LA 71 ARASINDA DEĞİŞİYOR

Ölüdeniz Yarenler Grubu'nun solistliğini 63 yaşındaki David Groom yaparken, grubun diğer üyelerini 60 yaşındaki Liynn Buchanan, 63 yaşındaki Stuart James, aynı yaştaki Jenny Kevington ve 71 yaşındaki Margaret Mc Aloon oluşturuyor. Ölüdenizli Yarenler, kültürler arası diyaloğun renkli örneklerinden biri olarak dikkati çekiyor.

---KUTU---

MANGAL STYLE'NİN SÖZLERİ

Kasaba gitsen şimdi etin kilosu kaça

Dışarıdan alsak daha mı ucuz kelle paça

Bari ekmek arası köfte yiyelim de amca

Senden bu beklenir anca,

Mangal Style sana soruyor

Ne yensin

Sen de yelle

İster faraş, ister gazeteyle

Ölüdeniz Style

Hey, mangal hanım

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ölüdenizli Yarenler'den Mangal Başında 'Mangal Style' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement