Ölümlü Sgk İnşaatı Kazası Davasında Sanıklara Para Cezası - Son Dakika
Güncel

Ölümlü Sgk İnşaatı Kazası Davasında Sanıklara Para Cezası

Ölümlü Sgk İnşaatı Kazası Davasında Sanıklara Para Cezası

ADANA'da bir işçinin ölümüyle sonuçlanan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü hizmet binası inşaatındaki göçükle ilgili 5 kişinin yargılandığı dava sona erdi.

11.11.2016 15:51

ADANA'da bir işçinin ölümüyle sonuçlanan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü hizmet binası inşaatındaki göçükle ilgili 5 kişinin yargılandığı dava sona erdi. Mahkeme heyeti 4 sanığa para cezaları verilirken, bir sanığa 1 yıl 8 ay hapis cezası verip hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Olay, 3 Şubat'ta merkez Seyhan İlçesi Döşeme Mahallesi'nde bulunan SGK İl Müdürlüğü hizmet binası inşaatında meydana geldi. Beton dökme işlemi yapılan 5'inci katta aniden çökme oldu. Çökme sırasında kaçmaya çalışan işçilerden 46 yaşındaki Zeki Akan yaşamını yitirirken, Mehmet Kızılaltun, Abdurrahman Bozkurt, Hacı Çalık ve Şahin Kızılaltun yaralandı. Tutuksuz sanıklar müteahhit Nihat Avcı, taşeron şirketin sahibi Mehmet Ekşici, şantiye şefi Sercan Sarıgül, inşaat mühendisi Salih Özdüzenciler, kontrol mühendisi Esma Salih hakkında 'Taksirle ölüme yaralanmaya neden olma' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

SUÇU KABUL ETMEDİLER

Sanıklardan Esma Salih sadece danışmanlık yaptığını belirterek, "O esnada inşaatta iş güvenliği uzmanı yoktu. Ben bu konuda defalarca uyardım" diye savunma yaptı.

Nihat Avcı ise, "Olaydan önce inşaatta kurallara aykırı olan aksayan hiç bir yön yoktu. Biz iş güvenliği firmaları ile anlaşma yapmıştık. Tüm işçilere ve teknik elemanlara iş güvenliği konusunda eğitim verilmekteydi. İş güvenliği uzmanları ayda bir gelirdi. Her gün inşaat sahasında bulunmazlardı. Böyle bir zorunluluk da yoktur. Olayda benim kusurum yoktur" dedi. Sanık Salih Özdüzenciler de olaydan 2 ay önce inşaattan ayrıldığını ve başka bir yerde çalıştığını söyledi. Diğer sanıklar da olayda kusurları olmadığını ileri sürdü.

Mahkeme heyeti 'taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma suçundan' iyi hal indirimi ile 2 yıl 6 ay hapis cezası verdiği Mehmet Ekşici, Sercan Sarıgül ve Salih Özdüzenciler'in cezalarını 18 bin 200'er lira para cezasına çevirirken, müteahhit Nihat Avcı'ya 15 bin 200 lira para cezası verdi. 1 yıl 8 ay hapis cezası alan Esma Salih hakkında ise hükmün açıklanması geri bırakıldı.

- Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ölümlü Sgk İnşaatı Kazası Davasında Sanıklara Para Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement