Olumlu Yaşar, Marmaris'te Bir Aileyi Ev Sahibi Yaptı - Son Dakika
Güncel

Olumlu Yaşar, Marmaris'te Bir Aileyi Ev Sahibi Yaptı

Olumlu Yaşar, Marmaris\'te Bir Aileyi Ev Sahibi Yaptı

Olumlu Yaşar lakaplı Yaşar Yiğit, Marmaris'e bağlı Turgut köyünde üç engelli çocuğuyla, çatısı akan barakada yaşayan Yıldız Çoban'ı ev sahibi yaptı.

07.11.2013 12:56  Güncelleme: 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaşamının 16 yılını yetiştirme yurtlarında geçiren 'Olumlu Yaşar' lakaplı Yaşar Yiğit, Muğla'nın Marmaris İlçesi Turgut Köyü'nde üç özürlü ve sakat çocuğuyla, çatısı akan derme çatma barakada yaşayan 85 yaşındaki Yıldız Çoban'ı ev sahibi yaptı.

Marmaris Müftülüğü'nde şoför olarak çalışan ve kendini muhtaçlara yardıma adayan Yaşar Yiğit (35), son olarak, Turgut Köyü'nde bir ailenin imdadına yetişti. Yiğit, hayırseverlerin ve Marmaris Müftüsü Hasan Ersöz'ün de desteğiyle temin ettiği çeşitli yardım malzemelerini dağıtmak üzere, bir süre önce kamyonetiyle geldiği Turgut Köyü'nde, Çoban Ailesi'nin dramına tanık oldu. Yıldız Çoban'ın, çocukları bedensel özürlü ve konuşamayan Ayşe Sabahat Çoban (61), zihinsel özürlü Turgut Çoban (54) ve İbrahim Çoban'la (44) çatısı akan derme çatma barakada, perişan biçimde yaşadıklarını gören Yaşar Yiğit hemen harekete geçti. Çoban Ailesi'nin dramını çektiği fotoğraflarla facebook'a taşıyan Yaşar Yiğit'e ilk yanıt Güney Afrika'nın Yasama Başkenti Cape Town'da restoran işleten Mehmet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz, Yiğit'i arayarak bir süre sonra Marmaris'e geleceğini ve Çoban Ailesi'ne yardım etmek istediğini bildirdi. Dediği gibi yaz başında Marmaris'e gelen Mehmet Yılmaz üç ayda tek katlı dört odalı evin kaba inşaatını bitirtti. Bu arada Yaşar Yiğit'e başvuran 29 kişi daha aileye yardım etmek istediğini bildirdi. Yapılan yardımlarla evin tüm eksikleri giderildi ve yaşanacak hale getirildi. Kendilerine ev yapılması konusunda yardımlarda bulunan Yaşar Yiğit, Mehmet Yılmaz ve işadamlarına dualarla, teşekkürler eden Yıldız Çoban, eşi Mehmet Çoban sekiz yıl önce kaybettikten sonra sefil bir hayat yaşamaya başladıklarını belirterek Eşim öldükten sonra tek sağlıklı olan kızım Ümmühan Şahin ve onun dört oğlundan başka kapımızı çalan olmadı. Ancak Yaşar Yiğit ve diğer yardımseverler sayesinde hayatımız değiştiö dedi.

Destek aldığı 30 yardımseverin isimlerini teşekkür plaketini yazarak evin bir duvarına asan Yaşar Yiğit, yardımlara devam edeceğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Olumlu Yaşar, Marmaris'te Bir Aileyi Ev Sahibi Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement