Öndeki Eylemci Daha Çok Tazminat Ödeyecek" Haberleri - Son Dakika
Son Dakika Logo

Öndeki Eylemci Daha Çok Tazminat Ödeyecek" Haberleri

10.03.2015 17:43

İçişleri Bakanlığı, "Öndeki eylemci daha çok tazminat ödeyecek" haberlerinde, atıfta bulunulan genelgede bulunmayan bazı unsurlara yer verildiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığı, "Öndeki eylemci daha çok tazminat ödeyecek" haberlerinde, atıfta bulunulan genelgede bulunmayan bazı unsurlara yer verildiği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, dün ve bugün bazı gazetelerde "Ön Sıradaki Parayı Öder" ve "Öndeki eylemci daha çok tazminat ödeyecek" başlıklarıyla haberlere yer verildiği belirtildi.

Haberlerde İçişleri Bakanlığının 16 Şubat 2015 tarihli bir genelgesine atıf yapıldığı ancak genelgenin içeriğinde bulunmayan hususlara yer verildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu genelgede şiddet içeren toplumsal olaylarda kamuya verilen zararın genel hükümler çerçevesinde Türk Borçlar Kanunu kapsamında tazmininin sağlanması için ilgili amirlerin yetkili mahkemeler nezdinde usulüne göre dava açması istenmiştir. Burada yeni bir hüküm ihdas edilmemiştir. Mahkemenin delilleri değerlendirerek vereceği karara göre hareket edilecektir.

Haberlerde belirtildiği gibi 'Ön sırada yer alan fazla, arka sıradakiler az tazminat ödeyecek' ibaresi genelgede hiçbir şekilde yer almamaktadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öndeki Eylemci Daha Çok Tazminat Ödeyecek' Haberleri - Son Dakika


Advertisement