"One Young World Zirvesi" Güney Afrika'da Yapıldı - Son Dakika
Güncel

"One Young World Zirvesi" Güney Afrika'da Yapıldı

"One Young World Zirvesi" Güney Afrika\'da Yapıldı

"Dünyanın en büyük gençlik buluşması" olarak nitelendirilen "One Young World Zirvesi", Güney Afrika'da gerçekleştirildi.

18.10.2013 13:38

"Dünyanın en büyük gençlik buluşması" olarak nitelendirilen "One Young World Zirvesi", Güney Afrika'da gerçekleştirildi.

Sabancı Holding'den yapılan açıklamaya göre, Sabancı Holding'in katkılarıyla bu yıl dördüncü kez düzenlenen ve olimpiyatlardan sonra en fazla ülkenin temsil edildiği zirveye, bu yıl 190 ülkeden 1300'ü aşkın genç katıldı.

Bu yılki zirveye katılan konuşmacılar arasında Virgin'in kurucusu, girişimci Sir Richard Branson, eski Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan, müzisyen ve aktivist Bob Geldof, Nobel ödüllü ekonomist Muhammed Yunus, politikacı Winnie Mandela, Huffington Post'un kurucusu ve üst yöneticisi Arianna Huffington, tenisçi Boris Becker, Barklays'ın üst yöneticisi Antony Jenkins ve Unilever'in üst yöneticisi Paul Polman gibi alanlarında dünyaca ünlü isimler yer aldı.

Sir Richard Branson'un ?konuşmasına oturum öncesinde tanıştığı Türk gençlerini selamlayarak başladığı zirvenin açılışı, 2010 FİFA Dünya Kupası maçlarının oynandığı ve final maçına evsahipliği yapan Soccer City'de yapıldı.

Zirvede "Genç İşsizliği" panelinde Türk delegasyonundan Efehan Danışman yaptığı konuşmada, "Eğer gerekli yetkinliklere sahip olursak yeni işler yaratabiliriz. Bu yetkinliklerin başında inisiyatif almak geliyor. Gençler inisiyatif alarak, işsizlikle mücadele için yeni platformlar yaratarak, işsizliğe çare bulabilir. Eğitim sisteminin de inisiyatif almaya özendirici, yaşayarak öğrenmeye dayalı ve girişimciliği öğreten bir yapısı olmalı" görüşlerini ifade etti.

Bu yıl Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinde düzenlenen ve "Genç Davos" olarak da adlandırılan zirve, gelecek yıl Dublin'de yapılacak.

Zirveye 1995 ve öncesi doğanlar katılabiliyor

Türk gençlerinin zirveye katılımını sağlayan Sabancı Holding, aynı zamanda organizasyonun dört yıldır sponsorluğunu yürütüyor.

Holding tarafından yürütülen, video ve grup mülakatlarından oluşan iki aşamalı bir süreci başarıyla tamamlayan gençler, zirveye katılacak Türk delegasyonunda yer alma hakkı kazanıyor.

Zirveye katılacak gençlerin 1995 ve öncesinde doğmuş olmaları, takım çalışmasına yatkın, liderlik potansiyeline sahip, küresel sorunlara ilgi duyan, gönüllü faaliyetlere katılmış olmaları bekleniyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'One Young World Zirvesi' Güney Afrika'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement