Ordu'daki Aile Katliamında Husumet Karayemiş Ağacı Kesiminden Başlamış - Son Dakika
Güncel

Ordu'daki Aile Katliamında Husumet Karayemiş Ağacı Kesiminden Başlamış

Ordu\'daki Aile Katliamında Husumet Karayemiş Ağacı Kesiminden Başlamış

Ordu'daki aile katliamında husumet karayemiş ağacı kesiminden başlamışORDU'nun Altınordu İlçesi'nde 60 yaşındaki Arslan Maksut Baydemir'in, miras yüzünden aralarında tartışma bulunan ve İstanbul'dan memleketine bayram ziyareti için gelen ağabeyi 75 yaşındaki Mustafa Baydemir'i, yengesini, çocuklarını ve torununu av tüfeğiyle öldürüp intihar etmesinin yankıları sürüyor.

07.07.2016 19:27

Ordu'daki aile katliamında husumet karayemiş ağacı kesiminden başlamış

ORDU'nun Altınordu İlçesi'nde 60 yaşındaki Arslan Maksut Baydemir'in, miras yüzünden aralarında tartışma bulunan ve İstanbul'dan memleketine bayram ziyareti için gelen ağabeyi 75 yaşındaki Mustafa Baydemir'i, yengesini, çocuklarını ve torununu av tüfeğiyle öldürüp intihar etmesinin yankıları sürüyor. İki kardeşin arasında daha önceden bahçede bulunan karayemiş ağacının dallarının kesilmesi yüzünden tartışma çıktığı ve mahkemelik oldukları da ileri sürüldü. Arslan Maksut Baydemir'in, 5 kişiyi öldürdükten sonra yeğenini telefonla arayıp, "Herkesi öldürdüm, intihar edeceğim" dediği ortaya çıktı.

Olay, dün gece Ordu'nun Altınordu İlçesi'ne bağlı Yaraşlı Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 3 çocuk babası Mustafa Baydemir, eşi Neziye Baydemir (65), oğulları Gündoğan Baydemir (45) ve Aydoğan Baydemir (43) ile torunu Recep Baydemir (20), Ramazan bayramı nedeniyle İstanbul'dan Ordu'ya geldi. Aralarında daha önceden babalarından kalan arazi meselesinden husumet bulunan ve bayram vesilesi ile aradaki dargınlıkları da bitirmek amacıyla iki kardeş bir araya geldi. Eski meseleler yüzünden aralarında tekrar tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine eve giden Arslan Maksut Baydemir, av tüfeği ile geri dönerek, ağabeyi Mustafa, yengesi Neziye, yeğenleri Gündoğan ve Aydoğan ile torunu Recep Baydemir'i vurarak öldürdü. O esnada 13 ile 8 yaşındaki iki çocuk da silah sesleri üzerine evin içinde saklanarak sağ kurtuldu.

Arslan Maksut Baydemir daha sonra cep telefonuyla yeğeni, diğer ağabeyinin oğlu 52 yaşındaki İrfan Baydemir'i arayarak, "Ağabeyimi, yengemi, çocuklarını öldürdüm, intihar edeceğim" dedi. Ardından da evinin bahçesine giderek av tüfeğiyle intihar etti.

AĞAÇ KESİMİ NEDENİYLE MAHKEMELİK OLDULAR

İki kardeşin arazi meselesi haricinde, evlerinin bahçesindeki karayemiş ağacı yüzünden de tartıştıkları ortaya çıktı. Ağacın dallarının kesilmesi nedeniyle tartıştıkları ve bu tartışmanın sonunda da mahkemelik oldukları ifade edildi. Mahkemenin her iki kardeşe de para cezası kestiği aralarındaki husumetin de büyüdüğü ileri sürüldü. Olay günü de yeğenlerinin kurusıkı tabancayla havaya ateş etmesinden rahatsız olan Arslan Maksut Baydemir'in bu konuda da hem ağabeyini hem de yeğenlerini sözlü olarak uyardığı belirtildi.

İKNA ETMEYE ÇALIŞTIM

Olayın birçok nedeni olduğunu, iki amcasının da daha önceden fındık bahçesi sınırında karayemiş dallarının kesilmesi nedeniyle mahkemelik olduklarını, olayı gerçekleştiren amcasını ikna etmek için telefonda yalvardığını fakat başarılı olamadığını belirten İrfan Baydemir, "Sevdiğim amcalarımdı, ağabey-kardeş arasında geçimsizlik vardı. Her şeyi sorun haline getiriyorlardı. Olumlu düşünemiyorlardı, bu husumet yıllarca devam etti. Bayramlaşmadılar, küs gittiler zaten. Her zaman birbirlerini çekemiyorlardı. Eski mevzuları karıştırınca sonuçta iş öfkeye dayalı cinayet olmuş. Evden tüfeğini alıp gelmiş. Olaydan sonra beni aradı telefonla. İkna etmeye çalıştım, 'İntihar etme. Cahillik yapmışsın sen gitme bari başımızda dur' dedim. Sonuçta benim babam bunların ortanca kardeşleriydi, şimdi amcalarımın hiçbiri kalmadı. Mustafa amcamın bir oğlu daha var. O da İstanbul'dan gelecek" dedi.

6 kişinin cenazesi kaldırıldığı Ordu Devlet Hastanesi morgundan alınarak daha sonra otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Jandarmada köyde yeni bir olayın meydana gelmemesi için sıkı güvenlik tedbiri aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ordu'daki Aile Katliamında Husumet Karayemiş Ağacı Kesiminden Başlamış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement