Zonguldak'ta düzenlenen '8'inci Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih Coğrafya, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakülteleri Dekanları' toplantısı sona erdi. Toplantının sonuç bildirgesinde, ortaöğretim alan öğretmenlerinin, Fen Edebiyat Fakülteleri (FEF) mezunlarından karşılanması, Eğitim Fakülteleri'ndeki ortaöğretim alan öğretmenliği programlarının ise kapatılması istendi.
Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde Dedeman Oteli'nde dün başlayan toplantıya 120'ye yakın üniversitenin fen, edebiyat, fen-edebiyat, dil ve tarih coğrafya, insan ve toplum bilimleri fakülteleri dekanları ve dekan yardımcıları katıldı. FEF'lerin mevcut durumunu değerlendirmek ve daha yüksek bir gelecek vizyonu oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen toplantı, Dekanlar Konseyi Çalıştayı'nın sonuç bildirgesini açıklamasıyla sona erdi.
8 maddelik sonuç bildirgesinde, Türkiye'nin, özellikle temel bilimlerde bilimsel geleceğinin garanti altına alınabilmesi için FEF'lere üstün nitelikli ve becerili öğrencilerin yönelimini sağlamak bakımından, ortaöğretim alan öğretmenlerinin, FEF mezunlarından karşılanması, eğitim fakültelerindeki ortaöğretim alan öğretmenliği programlarının ise kapatılması istendi. Toplantıda alınan diğer kararlar sonuç bildirgesinde şöyle yer aldı:
"FEF'lerin temel misyonlarının korunması ve daha güçlü hale getirilmesi bakımından öğrenci kontenjanları 20-50 arasında sınırlandırılmalı. 2'nci öğretim, ilgili açık öğretim ve uzaktan eğitim programları kesinlikle kapatılmalıdır. Öğretmen Yetiştirme Çalışma Grubu'nda Eylül 2012 itibariyle FEF'leri temsilen sosyal bilimler alanından bir üyenin seçilmiş olması olumlu bir gelişmedir. Ayrıca bu çalışma grubunda fen bilimleri alanı da en az bir üyeyle temsil edilmelidir. Temel bilimlere nitelikli öğrencileri yönlendirebilmek için Milli Eğitim Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, TAEK, TÜBA gibi devletimizin çeşitli kurum ve kuruluşları, belli ölçütler çerçevesinde karşılıksız burs vermelidir. Devletin ilgili kurumları; öğrencilerin fizik, kimya, biyoloji ve matematik alanlarına ilgilerini arttırmak, onları bu alanlara özendirmek amacıyla tanıtıcı belgeseller, kamu spotları hazırlatarak kitle iletişim araçlarıyla kamuoyuna sunmalıdır. FEF programları mezunlarının Devlet Personel Yasası içinde meslek tanımları yapılmalıdır. FEF mezunlarına, önceki yıllarda olduğu gibi, fizikçi, kimyager, biyolog, sosyolog, psikolog, filolog gibi mesleki unvanları verilmelidir. Öğretim elemanlarının özlük hakları günün koşullarına göre en kısa sürede iyileştirilmelidir." - Zonguldak
Son Dakika › Güncel › 'Ortaöğretim Alan Öğretmenleri, Fen Edebiyat Fakültesi Mezunlarından Karşılansın' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?