Osmangazi Personeline İletişim Dersi - Son Dakika
Güncel

Osmangazi Personeline İletişim Dersi

Osmangazi Personeline İletişim Dersi

Osmangazi'de personel eğitimleri sürüyor.

12.01.2013 08:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmangazi Çalışanlarına Kişisel Gelişim ve İletişim Semineri

Kişisel Gelişim ve NLP uzmanı Oğuz Saygın, Osmangazi Belediyesi çalışanlarına, vatandaşlarla doğru ve sağlıklı iletişim kurmanın önemi ve tekniklerini anlatan bir seminer verdi. Personelin, gerek vatandaşla gerek kurum içi iletişiminin daha sağlıklı olmasını amaçlayan seminere, Osmangazi Belediyesi çalışanları büyük ilgi gösterdi.

KURUMSAL AİDİYET SON DERECE ÖNEMLİ

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Başkanlık Salonunda düzenlenen ve Başkan Mustafa Dündar'ın da izlediği seminer, oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Seminer öncesi bir konuşma yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, büyük bir aile olan Osmangazi ailesinin bu sıcaklığı kendi içinde hissetmesinin de başlı başına bir iletişim ve dersi olduğunu belirterek, personelin gösterdiği ilgiye teşekkür etti. Dündar; "İş ortamındaki yoğunluk nedeniyle, bir çok arkadaşımız sabah masasına oturuyor ve yan masadaki arkadaşıyla konuşmadan akşam evine gidiyor. Bizler, bu tür etkinlik ve faaliyetlerle bir araya gelebilirsek, sıkıntı ve başarılarımızı paylaşabilirsek, kurumsal aidiyet açısından da çok büyük bir aşama kaydetmiş oluruz" dedi.

Sunumunu, sahneye çıkarttığı personel ile birlikte gerçekleştirdiği kısa parodiler eşliğinde gerçekleştiren, Kişisel Gelişim ve NLP uzmanı Oğuz Saygın, salonu dolduran 400 belediye personeline neşeli ve keyifli bir eğitim semineri verdi.

BAŞARI YADA BAŞARISIZLIKTA İLETİŞİM ÖNEMLİ FAKTÖR

Beden dilinin, iletişimde çok büyük bir etkisi olduğunu vurgulayan Saygın, iş hayatında beden dilini kullanarak bir konuyu aktarmanın, kişilere kendini ifade ve ikna etmede büyük bir avantaj sağladığını belirtti. İletişimin çok farklı enstrümanları olduğunu, gelişen teknoloji ve şartlarla birlikte, konunu daha da önem kazandığının altını çizen Saygın; "Örneğin, herhangi bir sorun nedeniyle karşınıza gelen zor bir vatandaşın ikna edilmesinde birinizin başarılı, diğerinizin başarısız oluşu tamamen iletişimle ilgili bir konu" dedi.

İLETİŞİMDE MUTLAKA YAZIYI KULLANIN

Hayatın kazan kazan ya da, kaybet kaybet oyunu olduğunu, çalışanların birbirine destek olmasının, çalışırken dayanışma içerisinde bulunmasının kendileri için büyük bir kazanım olduğunu ifade eden Saygın, en iyi iletişim yolunun da yazılı iletişim olduğunun altını çizdi. Oğuz Saygın, "Özellikle kurumlarda en iyi iletişim şekli yazılı iletişimdir. Yönetici olsun yada olmasın, çalışanların kendi aralarında kurmuş oldukları sözlü iletişim, sonunda çok farklı bir boyuta gelebiliyor. Bu durum, hem çalışan, hem de vatandaş açısından büyük sıkıntı yaratabiliyor. Bu nedenle, 'Söz uçar, yazı kalır' atasözünü unutmayıp, aramızdaki iletişimde mutlaka yazıyı kullanalım" dedi.

LİDERLİK, PLANLAMA VE TAKIM RUHU

Kişisel gelişim ve iletişim uzmanı Oğuz Saygın, kurumları ayakta tutan 3 önemli faktör bulunduğunun altını çizdi. Saygın, "Bunlardan 1'incisi liderlik. Grubun en tepesindeki kişiden, departmanlara kadar liderlik en önemli birinci etken. Lider, o grubun başarı ya da başarısızlığında doğrudan etkili ilk isimdir. İkincisi planlama. Eğer bir grup bünyesindeki işler iyi gidiyorsa, orada iyi bir planlama var demektir. Son olarak takım çalışması. Takımın uyum içerisinde olup, aynı hedefe birlikte yönelmesi, o grubun başarısındaki en önemli faktörlerden üçüncüsüdür' dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmangazi Personeline İletişim Dersi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement