Osmangazili Muhtarlara Hayvan Hakları Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

Osmangazili Muhtarlara Hayvan Hakları Anlatıldı

Osmangazili Muhtarlara Hayvan Hakları Anlatıldı

Osmangazi mahalle muhtarları, Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Ümran Babacan tarafından yapılan sunumla, 5199 sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanunu konusunda bilgilendirildi.

26.06.2014 13:34

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'nde yapılan sunuma, Osmangazi Belediye Başkanı Yardımcıları Halil Döner ve Yunus Şahin ile Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Yetkilileri ve Osmangazi İlçesi'nde görev yapan 25 mahalle muhtarı katıldı. Mahalle muhtarlarına Osmangazi Belediyesi'nin sahipsiz hayvanların bakım ve tedavileri için yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler veren Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları Halil Döner ve Yunus Şahin, "Sahipsiz hayvanların da sahipli hayvanlar gibi yaşayabilmeleri sağlanabilmeli. Bu anlayışla sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanları en hızlı şekilde barınağımıza getiriyoruz. Gerekli tedavi ve bakımlarını yaptıktan sonra , 5199 sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanunu gereğince alındıkları ortama geri götürerek yeniden özgür yaşamlarına bırakıyoruz" dedi.

Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Ümran Babacan da, 5199 sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanunu'nun içeriğini slayt gösterisi ile muhtarlara anlatarak, "İnsanlar gibi hayvanlarında çeşitli hakları bulunuyor. Burada istediğimiz durum muhtarlarında kanunu bilmelerini vatandaşla karşı karşıya geldiklerinde kanunu uygulamalarını sağlamaktır. Hayvanlar aç ve susuz kaldıklarından dolayı ölüyorlar. Onlara yardımcı olabilmek adına 5199 sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanunu'nun altın kuralı olan hayvanların alındığı yere bırakılması maddesini muhtarlarımıza anlattık. Kısırlaştırma ve tedavi için alınan hayvanlar alındığı yere bırakılmazsa mutlaka ölecektir. Çünkü o hayvanların alındıkları yerde mutlaka bir besleyeni vardır. Ancak o hayvanlar alındıkları yer harici başka bir yere bırakıldığı taktirde aç kalacak ve ölecektir. İşte bu durumların önüne geçmek için kanunun emredici hükümlerinin uygulanmasını istemekteyiz. Bunun için Osmangazi Belediyesi ile işbirliği yapmaktayız. Bizlere böyle bir çalışmayı sağlayan ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Çekirge Mahalle muhtarı Coşkun Altıntaş ise eğitimin çok verimli geçtiğini belirterek, "5199 sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanunu'nun içeriği konusunda bilgi sahibi olduk. Bundan sonra mahalle muhtarları olarak mahallelerinde yaşayan vatandaşları da hayvanların sahip olduğu haklar konusunda bilgilendirmeler yapacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmangazili Muhtarlara Hayvan Hakları Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement